Olympische spelen kinderrugmassage

Geplaatst door:

Olympische spelen kindmassage

De olympische spelen zijn vandaag alweer ten einde en tijdens deze ontspannende kinderrugmassage kun je met je zoon of dochter alle sporten nog eens nalopen. Samen ontdek je elkaars grenzen en voel je wat die bewegingen doen in je lijf. Moet het harder of zachter? Kietelt het of vind je het wel prettig?Laat je fantasie vrij en maak er vooral je eigen versie van! Zet het filmpje aan en doe meteen mee. Best spannend zo’n eerste filmpje opnemen, maar het is gelukt.

Waarom is een kindmassage zo fijn en zeker bij hooggevoeligheid?

Je hooggevoelige kind leeft veel in het hoofd en vindt het vaak moeilijk om naast alle verwachtingen en prikkels die op hem of haar afkomen nog contact met het lijf te ervaren. Een kindmassage is een hele fijne manier om tot rust te komen, het lijf weer te voelen en te ervaren. Ook het huidcontact wat tussen jouw en je hooggevoelige kind wordt gemaakt is essentieel voor een sterke binding en het geeft je kind een gevoel van aarding en veiligheid. Mits er niet over de grenzen van je kind wordt heen gegaan! Bij de massage wordt ook het voel zintuig geactiveerd en die gebruiken we veel te weinig.

Belangrijke kindmassage aandachtspunten

  • Laat je kind lekker liggen, bij voorkeur op de buik met armen langs zij. Vooral bij kinderen die hooggevoelig zijn is het belangrijk uit te vinden wat fijn ligt, zodat je HSP kind ook echt goed kan ontspannen!
  • Je beweegt van boven naar beneden over de rug en kan het achterhoofd eventueel meenemen
  • Vraag altijd of degene die de massage ontvangt het fijn vindt wat je doet, zo niet pas het dan aan.
  • Het ene kind vindt het fijner als je wat zachtere bewegingen maakt, terwijl het andere kind het juist wel fijn vindt als het iets harder is. Er is geen goed of fout zolang de ontvanger het goed vindt wat er gebeurt.
  • Let op de lichaamstaal. Als je merkt dat je kind onrustig beweegt of giechelt vraag dan of het nog steeds goed is wat je doet. Sommige kinderen vinden het lastig om het vanuit zichzelf aan te geven, dus blijf alert op lichaamssignalen.
  • Negeer nooit wat de massage ontvanger aangeeft, zodat je kind zich veilig blijft voelen en er niet over grenzen heen wordt gegaan. Dat geldt dus ook voor jezelf. Vind je iets niet fijn, geef het dan aan, zo kun je je kind leren hoe daar mee om te gaan.
  • Bedank elkaar na afloop voor de fijne massage
  • Maak er vooral je eigen versie van.

Krijg je de smaak te pakken en wil je meer? Kijk dan eens bij:
De ouder & kind yoga workshops

0

Over de auteur:

Manja Litjens - Op het Yogamatje
  Verwante berichten
  • No related posts found.

Voeg een Commentaar