Feest met een verjaardagstaart kindermassage

Geplaatst door:

Hoera Op Het Yogamatje bestaat op 20 januari precies 1 jaar! Dat moet gevierd worden met een verjaardagstaart kindermassage. Laat je fantasie de vrije loop en maak er vooral jullie eigen versie van. Er zijn vele taarten in allerlei vormen en met glitters, linten etc. Als de taart af is kun je omwisselen.

Waarom is een rugmassage niet alleen leuk, maar ook erg waardevol?

 • Je krijgt meer lichaamsgevoel door de verschillende handdruk bewegingen op je rug
 • Je leert grenzen aangeven (moet het harder of zachter) en dus te ervaren wat je wel/niet fijn vindt
 • Je leert respect opbrengen voor de ander. Vindt de ander het niet fijn wat je doet, pas het dan aan
 • Je bent geconcentreerd en rustig bezig
 • Je activeert je fantasie en niks is fout (je mag de ander geen pijn doen natuurlijk)
 • Het bevordert de verbinding tussen jouw en je kind
 • Je leert op een leuke manier te ontspannen

Waarom is een kindmassage extra fijn voor hooggevoelige kinderen?

Je hooggevoelige kind leeft veel in het hoofd en vindt het vaak moeilijk om naast alle verwachtingen en prikkels die op hem of haar afkomen nog contact met het lijf te ervaren. Een kindmassage is een hele fijne manier om tot rust te komen, het lijf weer te voelen en te ervaren. Ook het huidcontact wat tussen jouw en je hooggevoelige kind wordt gemaakt is essentieel voor een sterke binding en het geeft je kind een gevoel van aarding en veiligheid. Mits er niet over de grenzen van je kind wordt heen gegaan! Bij de massage wordt ook het voel zintuig geactiveerd en die gebruiken we veel te weinig.

Belangrijke kindmassage aandachtspunten

 • Laat je kind lekker liggen, bij voorkeur op de buik met armen langs zij. Vooral bij kinderen die hooggevoelig zijn is het belangrijk uit te vinden wat fijn ligt, zodat je HSP kind ook echt goed kan ontspannen!
 • Je beweegt van boven naar beneden over de rug en kan het achterhoofd eventueel meenemen
 • Vraag altijd of degene die de massage ontvangt het fijn vindt wat je doet, zo niet pas het dan aan.
 • Het ene kind vindt het fijner als je wat zachtere bewegingen maakt, terwijl het andere kind het juist wel fijn vindt als het iets harder is. Er is geen goed of fout zolang de ontvanger het goed vindt wat er gebeurt.
 • Let op de lichaamstaal. Als je merkt dat je kind onrustig beweegt of giechelt vraag dan of het nog steeds goed is wat je doet. Sommige kinderen vinden het lastig om het vanuit zichzelf aan te geven, dus blijf alert op lichaamssignalen.
 • Negeer nooit wat de massage ontvanger aangeeft, zodat je kind zich veilig blijft voelen en er niet over grenzen heen wordt gegaan. Dat geldt dus ook voor jezelf. Vind je iets niet fijn, geef het dan aan, zo kun je je kind leren hoe daar mee om te gaan.
 • Bedank elkaar na afloop voor de fijne massage
 • Maak er vooral je eigen versie van.
0

Over de auteur:

Manja Litjens - Op het Yogamatje
  Verwante berichten
 • No related posts found.

Voeg een Commentaar