Schoolstress loslaten en ontspannen

Geplaatst door:

Uit je hoofd in je lijf

Op school wordt er veel van je zoon of dochter verwacht. Maar ook buiten school moet er nog van alles. Ook veel leuke dingen bij elkaar kunnen vermoeiend zijn! Het merendeel van de dag zitten we in ons hoofd en kijken we vooral. Een van onze zintuigen, maar we hebben er nog veel meer! Zo is voelen ook een heel belangrijk zintuig die we niet meer zo vaak gebruiken.

Om goed in slaap te komen hebben we het nodig om de dag even los te laten, te ontspannen en ook onze ogen even rust te geven. Een goede nachtrust zorgt voor:

  • een uitgeruster lijf
  • betere concentratie
  • prikkelverwerking
  • je bent energieker
  • opgewektheid

Met dit leuke rug spelletje kom je beter in je lijf en uit je hoofd. Je moet goed voelen en ervaart ook wat je fijn vindt en wat niet. Misschien moet de aanraking wel harder of zachter. Vraag dat ook aan elkaar en respecteer elkaar grenzen. Zo ontdek jij je eigen grenzen dus ook en dat is ontzettend waardevol. Geniet samen van dit leuke spel en draai de rollen ook eens om. Vindt niet alleen je kind leuk, maar stiekem is het soms nog best moeilijk raden.

Wil je meer handvatten voor een goede nachtrust en ontspanning ? Download dan hier gratis tips voor een vrolijker kind

0

Over de auteur:

Manja Litjens - Op het Yogamatje
  Verwante berichten
  • No related posts found.

Voeg een Commentaar