Zonnegroet yoga oefeningen stap voor stap voor kinderen

Geplaatst door:

Kinderyoga zonnegroet

De lente is in aantocht en de zon laat zich al wat vaker zien. Heerlijk om al die warme zonnestralen te voelen op je huid. In de kinderyoga hebben we ook een zonnegroet die ervoor zorgt dat je kind weer in balans komt, ontspant en de energie weer vrij kan stromen. De tekst van deze zonnegroet heb ik zodanig aangepast dat het ook voor de kinderen die houden van letterlijke tekst meer kloppend is.

Stap voor stap maakt je kind niet alleen kennis met yoga, maar leert ook om yogahoudingen in een flow te doen. Een yogaflow betekent dat je van de ene yogahouding vloeiend doorgaat naar de volgende yogahouding. Hier gaat je energie lekker van stromen en zal er meer bloed en dus ook zuurstof worden rondgepompt. Spanningen worden door de continue beweging onbewust losgelaten en ontspanning kan worden toegelaten. Zeker voor hooggevoelige kinderen is dit een hele fijne manier om het drukke hoofd losser te laten en de vastzittende energie weer op gang te brengen.

kinderyoga zonnegroet voor balans en spanningen loslaten bij hoogsensitieve HSP kinderen utrecht tijdens kindercoaching bij hooggevoeligheid

De voordelen van de kinderyoga zonnegroet

De kinderyoga zonnegroet heeft vele voordelen voor je (hoogsensitieve) kind. Zo werkt je kind tijdens het doen van de yoga serie aan:

 • balans
 • concentratie
 • motoriek en vloeiende bewegingen maken
 • energie gaat stromen
 • goed voor de bloedsomloop door afwisseling in houding zoals staand, op knieën en omgekeerd
 • trainen van spieren en gewrichten
 • ontladen van spanningen
 • goede doorademing
 • verruiming in het lichaam
 • samenwerking van de beide hersenhelften
 • samen met jou als ouder een van de yogahouding uitvoeren zorgt voor nog meer plezier!

Op welk tijdstip doe ik de zonnegroet

Deze yogahoudingen achter elkaar wordt de zonnegroet genoemd, omdat deze serie van houdingen vaak aan het begin van de dag wordt gedaan, bij het opkomen van de zon. Maar in een langzaam tempo voor het slapen gaan of gedurende de dag kan natuurlijk ook. Voor HSP kinderen is het een hele goede manier om voor het slapen prikkels en spanningen zo al los te kunnen laten om ontspannen in slaap te kunnen vallen. Het is fijn om de yoga houdingen reeks een paar keer achter elkaar te doen, zodat de energie stroom goed op gang komt.

Het is belangrijk om goed te blijven doorademen en de adem niet vast te houden in de moeilijkere houdingen. Goed doorademen zorgt ervoor dat spanningen worden ontladen en er voldoende zuurstof naar alle delen van het lichaam kan komen.

Zonnegroet video

In deze video komen de yogahoudingen stap voor stap voorbij inclusief ondertiteling om het goed te kunnen volgen. Het gaat er niet om dat je (hooggevoelige) kind de yoga houdingen perfect uitvoert. Het gaat er vooral om dat je kind er plezier in heeft en blijft doorademen. De yoga houdingen doen ondertussen hun werking wel. Voel je vrij om de tekst anders te maken of de zonnegroet uit te breiden. Laat jullie fantasie de vrije loop en maak er je eigen versie van. Veel plezier met deze kinderyoga zonnegroet!

Leuk als je hieronder een reactie achterlaat wat je kind van de zonnegroet vindt en of en hoe het je hoogsensitieve kind heeft geholpen.Dat vind ik leuk om terug te horen!

Meer inspiratie

Wil je samen met je kind vaker een rustmoment, ontspannen en de balans in lijf en hoofd weer opzoeken? Mijn kinderyoga kaarten zijn een fijne visuele ondersteuning om het nog makkelijker te maken.

Kan je hooggevoelige kind wel wat meer rust, ontspanning en balans gebruiken in zijn of haar drukke leven? Download dan hier de gratis 7 tips voor een vrolijker kind.

Op mijn gratis pagina vind je nog veel meer oefeningen, massages of spelletjes om te doen. Kijk er rustig rond.

Wil je niks missen aan tips, inspiratie en activiteiten van Op Het Yogamatje schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Uitschrijven kan op elk moment.

Op facebook en instagram vind je meer tips en inspiratie.

0

Over de auteur:

Manja Litjens - Op het Yogamatje
  Verwante berichten
 • No related posts found.

Voeg een Commentaar