Wat heeft je boze kind nodig?

Geplaatst door:

Wat de wilde kastanje te maken heeft met jouw boze kind

Heb je wel eens goed gekeken naar de hoes van de wilde kastanje met zijn stekels? De ruwe wat korte stekels die niet buigzaam zijn en je willen laten weten dat er niet met hem te sollen valt. Niet echt aantrekkelijk om op af te stormen, beet te pakken of om mee te nemen. Maar met wat aandacht en liefde wordt het ineens best een tam ventje.

Wat heeft de wilde kastanje nodig om zijn tamme kant naar boven te krijgen?

Precies, allereerst haal hem uit zijn stekelige hoesje.

Denk eens om naar je eigen kind die boos en onhandelbaar is, niet voor rede vatbaar en onbenaderbaar. Wat maakt dat je kind zich op dat moment zo voelt? Wat heeft het nodig? Welk hoesje mag er losgelaten en uitgedaan worden?

Met liefde, oprechte aandacht en een luisterend oor veranderd jouw kind ook weer in een blij en rustig kind. Want geen enkel kind wil onbenaderbaar blijven en is in de kern bozig van aard.

En zijn ‘wilde’ haren mag hij best houden, het karakter van je kind mag er ook gewoon zijn natuurlijk.

Hoe je kind zijn boze bui sneller kwijtraakt

  • Bij boosheid, verdriet en irritatie treden spanningen in het lijf op. Je trekt je schouders hoger op, balt je handen samen en de onrust giert door je lijf. Het is dan belangrijk om goed door te ademen om die spanningen weer kwijt te raken. En als je je op je adem gaat focussen kan je boosheid niet groter worden, maar zal afnemen. Lastig? Lees dan mijn kinderboek met je kind om je kind bekent te laten worden met deze waardevolle tool in zichzelf.

 

  • De herfst is prachtig met zijn kleuren, geuren en weertype.
    Ok ok niet de regen, maar wel de zon in combinatie met de frisse buitenlucht. Rond deze tijd trekken we ons weer meer terug naar binnen. De verwarming gaat misschien al wel eens aan en de lucht in huis wordt wat bedompter. We komen minder buiten en dat is een gemiste kans, want door toch naar buiten te gaan ontdoe je je even van alle (digitale) prikkels, snuif je verse zuurstof op en kun je je energie en irritatie ook sneller kwijt.

En de herfst is geweldig met al zijn knutselmogelijkheden. Van gekleurde bladeren tot taken, wilde en tame kastanjes.

Wist je dat tamme kastanjes eetbaar zijn net zoals beukennootjes?

Dus hop je (regen) laarzen aan en lekker gaan struinen buiten dan ben je die boze bui zo weer vergeten en hoef je je de komende tijd niet te vervelen.wat kun je doen als je kind boos is en blijft

Meer inspiratie

Download hier de gratis kindergeluk inspiratie downloads

Op mijn gratis pagina vind je nog veel meer oefeningen, massages of spelletjes om te doen. Kijk er rustig rond.

Neem een kijkje in de webshop voor ontspanningstools voor thuis.

Volg je mij al op instagram of facebook? Leuk om je daar te ontmoeten!

0

Over de auteur:

Manja Litjens - Op het Yogamatje
  Verwante berichten
  • No related posts found.

Voeg een Commentaar