• All
  • Kinder ademboek
  • Kinderyogakaarten
  • Ouder & kind yoga workshops
Moeder van zoon (7) & dochter (10)

Ik heb je openheid, creativiteit, positiviteit, niet-oordelen en maatwerk als erg fijn ervaren. Ga zo door! De kinderen vonden het leuk en fijn bij je.

Moeder van dochter (10)

Wij hebben ook het idee dat jouw oefeningen haar al helpen. Ze vindt het iig heel fijn om naar je toe te gaan en verheugd zich echt op de sessie. Ze heeft voor het eerst haar rekenwerkjes af gekregen en ook de juf valt het op. Ze heeft duidelijk kunnen aangeven hoe ze haar kamer verandert wilde hebben en slaapt nu veel eerder in

Meisje (10)

Ik val nu bijna meteen in slaap en krijg mijn werkjes op tijd af. Daar ben ik trots op en voel me veel minder moe. Door de teken oefening werd ik lekker rustig. Ik doe met mama af en toe nog de ademoefening thuis.

Tiener (13)

Ik wil graag 20 dingen op een dag kunnen doen en dat dat niet lukt dat frustreert me. Ik voel me na de coaching yoga sessie helemaal mezelf. Zo wil ik me altijd voelen. Nu lukken 20 dingen op een dag nog steeds niet, maar dat is niet meer zo erg. Ik maak me er minder druk om.

Moeder

Ik had je boek uitgeleend aan een collega, omdat haar dochter van 6 in de knoop zat en heel vaak buikpijn had door school. Ze heeft jou boek gelezen en heeft er super veel aan gehad.
Ze kan zichzelf nu rustig maken door op haar ademhaling te letten. Mijn collega was helemaal onder de indruk.

Daarnaast is ze naar een coach geweest waar ze verteld had over jou boek. Die coach vond het ook een super goed boek.

Meisje (11)

Ik kom onrustig aan en ga heerlijk ontspannen naar huis. Ik verheug me elke week weer op de coaching sessie. We doen allemaal leuke dingen. Moeder: ze heeft vanaf de start geen hoofdpijn meer gehad bedenk ik me nu, ze vindt je zo lief, gaat graag naar je toe en wat doe je een leuke oefeningen.

Puber (14)

Het heeft me veel meer gebracht dan wat voor andere dingen me ooit gebracht hebben qua geluk, zelfbeeld en rust. Het had soms een tikje intensiever gemogen.

Moeder van zoon (12)

Ik vertelde Manja bezorgd over het slaapprobleem van mijn zoon van 12 jaar wat gepaard gaat met verdriet, onzekerheid en frustratie. Hij is nog niet met school begonnen of ligt nu al wakker van het feit dat hij volgend jaar naar de middelbare school moet. Hij slaapt niet in en ook tijdens de nacht is hij, en dus ik, er druk mee. Kalmeren, praten en beredeneren werkten niet. Zou coaching met yoga iets zijn? In eerste instantie had ik mijn twijfels of hij het niet te kinderachtig zou vinden en dus die oefeningen niet zou willen doen. Maar dat was dus helemaal geen probleem. Vooral toen hij thuis op de grond ging liggen zag ik dat hij helemaal ontspande. Dat heeft mij het meest verbaasd. Het feit dat hij steeds weer de oefeningen wil doen en zelfs met een vriendje erbij geeft mij het gevoel dat het hem echt helpt. Hij is echt veel relaxter. Al na enkele dagen zat hij weer helemaal lekker in zijn vel en heeft hij de oefeningen niet meer nodig. Als bonus wilden mijn andere twee kinderen de oefeningen ook wel proberen. Mijn jongste zoontje daarentegen wil nog wel elke avond de oefeningen doen. Daar slaapt hij beter van. Hij vindt vooral de massage het fijnst. Het kostte mij nog geen 10 minuten extra tijd en leverde een vrije avond en een betere nachtrust op. De eerste avonden werd mijn oudste ’s nachts nog wel eens wakker, maar na nog wat aanpassing tips van Manja is dat nu ook over. Niet alleen mijn zoon is weer zichzelf en is geholpen, maar ook de rest van ons gezin en zijn vriendjes plukken hier de vruchten van.

Moeder van tiener (13)

Ik vroeg mijn dochter wat ze van de coaching yogasessies vond en ze zei: “ik word er blij van, ik vind het zo leuk!”

Jongen (10)

Ik heb zoveel geleerd in deze 3 sessies dat ik dat eerst goed wil oefenen.

Moeder

We waren al een tijdje op zoek naar een ouder-kind les, dus blij dat ik deze vond en de workshop beantwoorde aan de verwachting. De workshop was afgestemd op de leeftijd, rijk, gevarieerd aanbod en ongedwongen. We gingen met een goed gevoel naar huis. Het is een leuke en geschikte activiteit voor ouder en kind.

Vader Pieter

Samen met met dochter heb ik meegedaan aan de ouder-kind workshop van 8 tot 12 jaar. Super leuk om samen te doen en voor herhaling vatbaar.

Moeder Jitske

Mijn dochtertje, zoontje en ik hebben enorm genoten van de verschillende yoga workshops! In de workshops staat een manier van bewegen en doen centraal die heel
vanzelfsprekend bij kinderen past. Een manier die wij (of in ieder geval ik) als volwassenen een beetje vergeten zijn. Door te kijken naar je kind, vind je deze manier als het ware weer een beetje terug. Ik vond het daarnaast ook erg leuk om te merken dat mijn dochtertje mij tips en aanwijzingen gaf zo van “kijk mama, zo kun je het ook proberen”. Je bent echt samen iets nieuws aan het ervaren, waardoor ‘standaardrollen’ (ouder die kind iets uitlegt) ineens kunnen verschuiven. Je leert van elkaar. De ‘creatieve break’ in de workshops is heel leuk! Voor kinderen is het goed om de aandacht weer even op iets nieuws/anders te vestigen. De knutselactiviteit bleef ook lang hangen (mijn zoontje heeft het nu soms nog over ‘het bijtje’).

Moeder Martine

Fedde en ik vinden yogales tijdens de workshop bij Manja altijd super! Met veel rust en plezier geeft Manja les. De les zit voor peuters leuk in elkaar. Veel afwisseling, een mooie verhaallijn en veel leuke accessoires. Wij komen graag bij Manja! We hebben ook haar prachtige yogakaarten! Heel leuk om samen met mijn bijna kleuter yoga te doen. De kaarten blijven denk ik nog heel lang interessant, omdat er ook allerlei toelichtingen op staan over hoe de oefeningen op te bouwen en wat de oefeningen doen. Aanrader!

Moeder Jildou

Mijn zoontje van 7 jaar en ik hebben een hele fijne kind-ouder yoga gehad. Er was een hele ontspannen sfeer, mooie oefeningen en heel laagdrempelig. Wij hebben er echt van genoten en het was een mooie activiteit om samen te doen. Voor het einde van de workshop vroeg m’n zoontje al wanneer we weer konden gaan, dus we houden de website in de gaten.

Moeder Nanette

Fijne ontspannen sfeer en workshops met leuke thema’s. Ook de combi van yoga en tekenen, kleuren, dansen, wens opschrijven, telkens weer wat nieuws is leuk. 2 keer geweest en echt fijn om samen met je kind te ondernemen. De foto’s die gemaakt worden zijn een prachtig aandenken.

Oma R.

De workshop overtrof mijn verwachtingen want dit was de 1e keer voor ons. De oefeningen waren voor mij heel herkenbaar en voor mijn kleindochter verrassend, maar ze deed echt heel goed haar best en was ook blij. We zijn met een goed gevoel naar huis gereden en komen vast en zeker nog een keer terug.

Moeder Sandra

We vonden het erg leuk. Lekker om samen bezig te zijn. Fijn dat het niet zo’n grote groep is en een goede ruimte. Leuke yogajuf met lieftallige assistente:-). Het thema-idee vind ik echt leuk, goed doorvertaald, ook met het ontspannen/afronden met een tekening. Goed dat de kinderen mee doen in het bedenken van de houdingen, zelf ideeën kunnen aandragen. We komen echt wel nog een keer!

Moeder Brenda

Wat was het weer leuk, de pietenyoga workshop! We hebben er erg van genoten, zo heerlijk samen bezig zijn. Al in de eerste 5 minuten kregen we een lachbui toen we samen omvielen en riep Yannick (3 jaar): ‘Wij vinden het heel leuk!” De pepernoten-bakken-massage vonden we heerlijk en is ook thuis voor herhaling vatbaar. Yannick vond het ook leuk om de boom te doen en doet het thuis trots voor. We gingen vrolijk en ontspannen naar huis. Wat een fijne manier om eens alle aandacht aan elkaar te kunnen geven! We hopen dat je in de kerstvakantie nog een workshop doet, want onze oudste dochter staat alweer te trappelen! Dank je!

Moeder Lilian

We vonden het allemaal heel erg leuk om als gezin de yoga workshop te volgen.
We hadden geen verwachtingen vooraf, maar hebben vooral ervaren op het moment. Het boekje voorlezen ging erg snel. Het sleeën en van de helling af, het blazen van de sneeuwvlokken, zelf de sneeuwvlokken maken vonden we super leuk. Ook met de hele groep door de ruimte heen dansen en samen sneeuwvlokken maken was leuk. Eigenlijk een heleboel dus 🙂 We gingen met een fijn gevoel weer naar huis. Mijn man heeft het als man niet anders ervaren. Het was fijn om met de kinderen samen iets te doen. Dank je wel voor de leuke yoga workshop.

Moeder Pauline

Ik hoopte dat we in de ouder & kind yoga workshop oefeningen zouden leren die we thuis zouden kunnen doen. Aan deze verwachting is voldaan. Het allerleukste vonden we de afwisseling: het tekenen, bewegen door de ruimte, en de oefeningen. Het samen doen van oefeningen vond ik fijn, en Lonneke volgens mij ook want ze vraagt er nog om, vooral de slak en vlinder. Het idee van het boekverhaal was erg leuk, maar de inhoud van het boek en het verband met de les was voor ons niet heel duidelijk. We gingen met de intentie naar huis om dit vaker te doen en terug te komen.

Moeder Minke

Het was weer een fijn momentje om even gefocust en lichamelijk iets samen met Jente te doen . Goed om hier even tijd voor te nemen in haar eerste ‘drukke’ weken op school.

Moeder Mathilde

Ik had gehoopt op een ochtend ontspanning met wat yoga houdingen, en dat mijn dochtertje Olivia hiervan zou genieten. De workshop voldeed aan deze verwachting. Het was een mooie combinatie van yoga, spelen en ontspannen. Ik vond het het leukste om wat yoga houdingen te doen. Olivia vond het het leukste om te dansen (en met haar vriendinnetje Ella rond te rennen). We gingen met een heel goed en blij gevoel naar huis! Nog bedankt voor het organiseren!

Moeder Melanie

De verwachting die wij hadden was vooral dat we er allebei weinig bij voor konden stellen wat we moesten doen. Zowel Zoë als ik vonden het erg spannend (spanningen… deze werden tijdens de eerste min van de les al weggenomen). Zoë was erg onder de indruk en heeft nog lang nagepraat over de massage die we moesten doen en vond dat ook erg lekker en leuk. Wat mij verbaasd heeft was dat Zoë zo meeging in het spel en de openheid en fantasie die daarbij los kwam. Wow nee geen verbeterpunten!!! Blijf het doen zoals je deed, echt super en volg je eigen gevoel.

Moeder Loes

In één woord verrassend. Veel afwisseling, mooie materialen, echt heel leuk. Een prachtige ontdekkingsreis!

Moeder Judith

Voor de les gaf mijn zoon (5) aan liever te kijken, dan mee te doen. Dat was geen enkel probleem. Maar na nog geen halve minuut deed hij gewoon mee. Blijkbaar voelde hij meteen vertrouwen door de sfeer die je opriep. ‘Dit wil ik elke dag mama’ schreeuwde hij enthousiast op de fiets terug!

Merel (6)

Dit wil ik elke zondag mama

Kinderarts
Dit mooie ademboek kreeg ik om te gebruiken in de medische behandeling van kinderen met chronische klachten.
Een boek voor jonge kinderen om te ontspannen en je weer rustig en stil te voelen. Met mooie illustraties en meditatie oefeningen.
Samen creëren we een wereld waar gezondheid normaal is.
Moeder Mirte

Het leek mij leuk om een workshop samen met mijn zoontje alleen te doen. Ik had weinig verwachting, het leek me ingewikkeld zo’n les met zulke kleintjes. Het verbaasde me daarom dat alle kids (inclusief die van mij) allemaal zo goed meededen en er niet eens een driftbui ontstond bij een van de kids. We kwamen er heel positief van terug, hebben een leuke ochtend gehad en nieuwe dingen geleerd. Max vond het onder de mama’s doorkruipen en de grote beer in het bos indrukwekkend en leuk. Ik vond het lopen over het bospad een leuke oefening. We hebben thuis nog veel de massage / aanraking tijdens liedjes gedaan. Max is dol op muziek, liedjes en zingen, dus dat mag er vooral in blijven en worden uitgebouwd. Ik zou de workshop zeker aanraden aan ouders met meer kids! Ik vind het leuk dat ik even heel intensief met 1 kind bezig ben geweest (thuis = aandacht verdelen) en me ook kan richten op ontspanning.

Moeder Judith

Tristan vond het geweldig en ik was ook onder de indruk van alle voorbereiding en de goede uitwerking ervan! Top!

Moeder Annemieke

Was een super leuke ervaring en voor herhaling vatbaar.

Moeder Lieke

Eind vorig jaar kocht ik de Stralende Kinderyoga Kaarten Box. Ik was erg benieuwd hoe mijn dochters (3 en 7 jaar) zouden reageren en ik was blij verrast hoe snel ze de houdingen na deden. Vooral mijn dochter van 7 vind het erg leuk. We doen het vaak samen voor het slapen, maar ze pakt de kaarten ook wel eens als er vriendinnen komen spelen. Het bijgeleverde touw met de knijpertjes vind ze erg leuk en zijn gelijk in gebruik genomen op haar kamer. Naar mate ze ouder wordt, is het heel fijn om de houdingen verder uit te leggen met behulp van de (zeer duidelijke) tekst op de achterkant van de kaarten. Zo groeit de set met je mee :).We hebben veel plezier van de yoga kaarten.

Moeder Saskia

Vandaag de mooie yoga kaartenset opengemaakt en wat een cadeautje! Mooie getekende kaarten met goede uitleg op de achterkant. Mijn dochter van 5 ging gelijk de poses doen. We gaan er dagelijks 1 doen hebben we afgesproken! Dank je!!

Speltherapeut

Ik heb je boek ontvangen. Ben er blij mee en ga het inzetten waar nodig bij kinderen in mijn praktijk.

Moeder Loes

Hoi Manja, bedankt voor de kinderyoga box! Wat een kadootje om te mogen uitpakken en te bewonderen! Echt super super super mooi gemaakt!

Moeder (zoon 8)

We kijken terug op een hele fijne yoga workshop. Het ademboek is bijzonder en spreekt alle 3 de kinderen erg aan. Mijn dochter weet vriendje adem regelmatig te vinden.

Juf en mama Sabine

Wat ziet het er leuk uit! En met zoveel liefde en zorg gemaakt en verpakt, echt heel fijn en gelukkigmakend. Ik laat je zeker weten hoe het is om ermee te werken. Heb ook je sint yoga tips van Facebook genoteerd, leuk dat je steeds zo aansluit bij wat er speelt. Dankjewel!

Mama E.

De kinderdagverblijf leidsters vonden de box een supergaaf kadootje!

Mama Martine

Wij komen graag bij Manja! We hebben ook haar prachtige yogakaarten! Heel leuk om samen met mijn bijna kleuter yoga te doen. De kaarten blijven denk ik nog heel lang interessant, omdat er ook allerlei toelichtingen op staan over hoe de oefeningen op te bouwen en wat de oefeningen doen. Aanrader!

Moeder Manon

Samen met mijn zoontje kan ik goede oefeningen doen. Mijn dochter vindt dit natuurlijk ook geweldig. Iets serieus in een gezellig samen zijn veranderen! Mijn zoontje wilde gelijk de yogamat erbij pakken, dat is een goed teken. Heel erg bedankt Manja het ziet er echt TOP uit!

Vrouw

Ik las aan nichtje & neefje voor bij het logeren hier. Zegt zij (10); he dit boek heb ik ook (hebben we haar een keer gegeven) ! Dat is mijn favoriet en die helpt me altijd als ik me niet lekker voel, verdrietig of boos ben ofzo!

Yogadocent & schoolpsycholoog

Dank je wel Manja! Zo blij mee. Prachtig ontworpen yogakaarten en wat een lief verzorgd pakje. Feestje om uit te pakken. Met liefde zal ik deze kaarten op een mooi plekje ophangen en meenemen naar mijn liefdevolle yogalessen.

Moeder (zoon 9)
Je website is prettig leesbaar, duidelijk en uitnodigend! De coachpraktijk plek waar we waren ervoer ik als heel prettig en met zorg ingericht. De opdrachten die we samen deden waren laagdrempelig, leuk en leerzaam. We gaan thuis de oefeningen samen zeker doen!! Ik, maar ook mijn zoon, hebben je begeleiding als vloeiend ervaren!
Als feedback gaf hij aan dat op het moment dat je uitlegde hoe te ademen hij bij je uitleg geen weerstand voelde. Normaal is hij namelijk bang dat hij het niet goed zou doen. Het punt waar hij heel gevoelig voor is, feedback van iemand anders (en die van zichzelf), dus dat was heel fijn.
Daarom wilde ik als moeder deze middag ook gebruiken om gewoon te ervaren en niet om bovenstaand adem probleem te benoemen/aanpakken. Het lekker ervaren is gelukt!
Misschien dat je ons/hem met het verkeerd ademen nog verder kunt helpen in de toekomst? Voor nu laat ik het geleerde even bezinken en de gezellige, maar drukke december dagen voor laten gaan.
Moeder

Geweldig boek! Mooi verhaal en vormgeving. Kinderen leren rustig te worden door vriendje Adem. Op een speelse wijze bewust worden van de wisselwerking tussen lichaam en geest. Echt een aanrader dit boek! Mijn dochtertje deed tijdens het voorlezen meteen mee met adem IN en adem UIT, en ze vond de rust erg fijn. Al een aantal dagen op rij wil ze ‘Sara en het geheim van vriendje Adem’ lezen. Als afsluiter doen we vaak een kinderyoga oefening. Deze yoga houdingen staan op kaarten die ook gemaakt zijn door de schrijver van dit boek.

Vrouw

Bijzonder boek met unieke insteek. Ideaal voorleesmateriaal voor het slapen gaan. Leuk met de yoga/mindfull opdrachten achterin!

Moeder & arts

Het is een heerlijk leesboek voor kinderen met mooie inzichtelijke tekeningen en een belangrijke boodschap. Ik besefte toen ik t voorlas dat ik zelf ook rustiger werd en met mijn ademhaling aan de slag ging... we gingen samen ontspannen slapen!

Moeder

Dit boekje is een regelrechte aanrader!
Onze zoon is een opvliegend ventje. Ik heb samen met hem Manja's boek "Sara en het geheim van vriendje Adem" gelezen én de oefeningen gedaan, en het werkt!
Wij doen nu geregeld met het hele gezin in spelvorm een ademhalingsoefening voordat we gaan eten en ik kan je vertellen dat onze maaltijden er een stuk gezelliger op zijn geworden!

Vader

Wat een leuk boek. Voor drukke kinderen, of kinderen met angst of pijn erg nuttig om de ademhaling beter te leren controleren en dit voorleesboek helpt daar goed bij, op een speelse manier. Maar het is ook leuk om gewoon eens uit voor te lezen en samen met mijn zoon (van 5) wat ademhalingsspelletjes te doen.

Moeder Marca

Op een avond kon mijn zoontje niet slapen. Die had teveel overdag gedaan. Helemaal vol van alle prikkels. Eigenlijk heel moe, maar het lukte hem niet om zelf in slaap te komen. Het was al echt laat, ik twijfelde even om het boek erbij te pakken, want het duurt wat langer dan een ander voorleesboek. Toch het boek erbij gepakt. En gedurende het verhaal ging z’n focus helemaal naar z’n ademhaling. Hij werd rustig in z’n ademhaling, maar het werd ook weer rustig in z’n hoofd. Ik stopte hem onder en ging nog even een glaasje water halen voor naast zijn bed. Ik kwam terug en hij sliep al!!

Moeder M.

Adem in, adem uit......dit zeggen mijn kinderen tegen elkaar als de spanning oploopt in ons huis. Geleerd door het lezen met elkaar van dit boek. Prachtig vorm gegeven. Mooie rustige kleuren. Echt een aanrader als je kinderen meer bewust wil laten worden van lichaam, geest en de wisselwerking.

Moeder Emma

Het boek is mooi vormgegeven waarbij er aan veel details is gedacht, zowel beeldend als tekstueel. Hierdoor ontstaat er rust in het verhaal. Mijn kinderen doen goed mee met het in- en uitademen tijdens het voorlezen, waardoor het direct al een mooie oefening is. Fijn moment om zo de dag af te sluiten!

Oma M.

Sara en het geheim van vriendje Adem is een mooi vormgegeven kinderboek met veel illustraties. Het is bedoeld om kinderen rust te laten vinden door goede ademhalingsoefeningen te doen. Adem is het vriendje dat altijd bij je is, maar je moet hem wel ontdekken. Mooi boek voor kinderen, kleinkinderen en ook voor opa’s en oma’s. Vriendje Adem gaat een leven lang mee en je heb hem een leven lang nodig.

Moeder B.

Heel leuk om voor te lezen aan kinderen, maar eigenlijk ook voor jezelf: leer door de ademhaling en bewustwording de spanning los te laten. De rust terug vinden op momenten dat dat soms moeilijk is. Dikke aanrader!

Jeugdwerkster A.

Dit is echt een heel leuk en leerzaam boek! Manja heeft elementen van yoga/mindfulness op een prachtige manier in dit boek een plek gegeven. Mooie illustraties, en een leuk verhaal!
Ik denk dat veel (gevoelige) kinderen hier van gaan genieten, en spelenderwijs hun adem gaan ontdekken! Helend en helpend! 🙂

Moeder Marloes

Met deze tekening kwam onze jongste (net 4 jaar) thuis na een oppas dagje bij opa en oma. Het boek heeft indruk gemaakt!

Haar vriendje Adem:
vriendje adem getekend door meisje van 4 jaar

Moeder MB.

Wat een prachtig boek! Het papier is al super mooi, lekker stevig, mooie kwaliteit.
Zo bijzonder dat je dit allemaal zelf getekend en geschreven hebt!! Daar mag je echt trots op zijn! Wat bijzonder dat dit boek zo’n enorm effect op je ademhaling kan hebben! De avondspits is hier soms best hectisch en in het begin van het boek merk ik dat ik zelf ook kort in m’n adem zit. Na dit boek is dat meteen over!

Wat spreekt mij aan als ouder:
Alle drie mijn jongens (5, 6 en 8) hebben (zonder aansporen) mee gedaan met de ademhaling in het verhaal. Je ademhaling gaat vanzelf dieper en rustiger. Hoe mooi dat dit met een boek kan! Voor kinderen die naar de basisschool gaan is dit zeker bruikbaar. Alle 3 vonden ze het hier een leuk boek om te lezen.

Wat merk ik aan mijn kinderen tijdens het lezen:
Op een avond kon J niet slapen. Die had teveel overdag gedaan. School, begeleiding, logopedie; helemaal vol van alle prikkels. Eigenlijk heel moe, maar het lukte hem niet om zelf in slaap te komen. Het was al echt laat, ik twijfelde even om het boek erbij te pakken, want het duurt wat langer dan een ander voorleesboek. Toch je boek erbij gepakt. En gedurende het verhaal ging z’n focus helemaal naar z’n ademhaling. Hij werd rustig in z’n ademhaling, maar het werd ook weer rustig in z’n hoofd. Ik stopte hem onder en ging nog even een glaasje water halen voor naast zijn bed. Ik kwam terug en hij sliep al!!

Wat verbaasd me:
Je wordt zelf tijdens het verhaal ook rustiger. Je bent samen met je kind diep aan het IN en UIT ademen. Ik merkte ook dat m’n stem zachter werd en ik op een rustigere toon ging lezen.
Terwijl ik het zelf lastig vond om mijn adem te tekenen, gaf dat geen enkele moeite voor de kids. Die wisten heel duidelijk hoe het was en hoe het er uit moest zien.
En iedere keer als ik het boek voorlees, ik iedere keer moet gapen bij het gaap-stukje 😉 !! Tijd voor moeders om te slapen… 😉

Wat vinden de kinderen het fijnste en het leukste:
De jongens vinden het IN en UIT ademen fijn.
De tenen wiebelen was erg leuk! Ook de opdracht van de yoga was natuurlijk een topper hier.

En verder:
Wat een enorm cadeau toen ik je boek kreeg! Ik ben er ook echt heel blij mee!
Ik vind dat ook een mooie samensmelting is van de dingen die jij goed kan. Creatief, focus op het kind, yoga / mindfull en liefdevol. Het komt allemaal zo mooi terug in je boek! Dank je wel 😘

Neuropsycholoog

Een belangrijk en origineel boekje! Ik was zo enthousiast over dit boek dat ik er meteen een extra heb besteld! Originele grappige prents laten zien hoe Sara rust vindt in een spannend/verdrietige periode en er wordt geillustreerd hoe kinderen dit zelf kunnen toepassen in het dagelijks leven. Als psycholoog zijnde vind ik het ontzettend belangrijk dat dit soort producten worden ontwikkeld voor kinderen, met name binnen deze haast- en prestatie samenleving, wat regelmatig bij menig volwassen tot psychische problemen leidt (o.a. burn-out). Wat dat betreft kun je niet vroeg genoeg beginnen met rustpunten leren vinden en stil te staan bij je gevoel, zeker in situaties waaraan je niks kan veranderen (zoals in dit boekje als voorbeeld wordt gebruikt). Ik ben fan!

Oma T.

Helpend boekje met mooie tekeningen, toegankelijk geschreven en rustige opmaak. Een leuk boekje om met je (klein)kind te praten over spanningen en hoe daar mee om te gaan. Uitleg over adem, en hoe juiste ademhaling kan helpen.

Moeder T.

Top boek! Mooi thema, gemakkelijk te lezen en leuke illustraties. Sara, en vriendje Adem is zo leuk om te lezen.
Ik, als grote fan van mindfull hoop dat vele kindertjes er plezier van hebben!

Moeder J.

Hi Manja, ik heb je boek besteld omdat de dochter van vrienden van mij last heeft van angst en paniekaanvallen. Ze slaapt heel slecht. Kwam wekenlang elke avond naar beneden, slaapwandelend of heel verdrietig. 25 sept was ze jarig en hebben we haar jouw boek kado gedaan. En vandaag kreeg ik dit bericht van mijn vriendin:
Dankjewel voor het boek. Mijn dochter heeft het nu af en toe over vriendje adem die haar helpt als ze ‘s nachts wakker wordt.
Ze is al een aantal avonden niet haar bed uitgekomen. Ze zegt dat ze nog wel altijd een keer wakker wordt maar lost het dan zelf op. Ik moest haar vanochtend zelfs wakker maken. Hopelijk is het een stijgende lijn.
Hoe fijn is dat voor haar en natuurlijk haar ouders. Ze zoeken een kindercoach, vinden het jammer dat je ver weg woont. Zij wonen in.

Vrouw

Een erg mooi boek om te lezen, een mooi, vrolijk en spannend verhaal waarin je al lezend of voorlezend als ouder samen het geheim van Sara ontdekt en ervaart wat haar vriendje adem voor haar en voor jou kan betekenen. Nu, maar eigenlijk elke dag. Zelfs voor jou als ouder!

Moeder & psychiater

Fantastisch je boek! Ik vind het geweldig. Mooi verhaal en ik wist niet dat je zo prachtig kon tekenen. De kinderen vonden het verhaal heel interessant en gingen helemaal mee doen. Super leuk!

Moeder L.

De kinderen vragen elke avond om je boek te lezen. Vooral het meeademen doen de fanatiek mee en zelf val ik al half in slaap.
De oudste (5) geeft al echt aan dat hij zijn buik op en neer voelt bewegen en begint te snappen wat dat met hem doet. De middelste (3) vindt vooral het meeademen (pfffff) en tellen erg leuk.

Vrouw

Mijn neefje (en zus) zijn helemaal fan van je boek!

Vriendin die voorleest

Allereerst WAUW wat geweldig om alles zo bij elkaar te zien. En wat komen je tekeningen prachtig tot zijn recht.
Ik ben zwaar onder de indruk van de professionaliteit, de overall layout en de manier hoe je het neerzet.
Super gaaf ook met al die oefeningen erin. Wat een prachtboek. Super gaaf. Ben zo trots op je!

Moeder Saskia (proeflezer)

Ik heb het net gedownload en kon niet stoppen met lezen. Ik vond het echt prachtig. Ik vind het een heel bijzonder en mooi verhaal

Moeder van adoptie kinderen

Ik heb je kinderboek gisteravond gelezen met mijn beide jongens. Echt heel erg mooi gedaan Manja! Prachtige tekeningen en een heel boeiend en leerzaam verhaal. Ze vonden het beide leuk, deden actief mee met het verhaal en waren geboeid door de verhaallijn. Ze konden af en toe ook lachen wat ik erg belangrijk vind. Je mag er met recht trots op zijn.

Ouder

Een heel fijn ademboek dat ik net gelezen heb met mijn dochter van 5 jaar. Dit boek slaagt erin van eindelijk kinderen bewust te maken van hun adem op een fantasierijke manier.

Moeder (zoon 8)

We zijn voor jou als kindercoach gegaan, omdat je verschillende werkvormen toegepast en goed kijkt wat passend is bij het kind en diens hulpvraag. Dat is zo bepalend in hoe een kind het opneemt en hoe het doorwerkt. Ook het yoga aspect leek mij heel zinvol voor het meer voelen van zijn lichaam.

Onze zoon gaat met veel plezier naar je toe en we zien ook dat het hem goed doet in zijn zelfvertrouwen en op het niveau van plassen. Ook op school zien ze dat hij grote sprongen heeft gemaakt en zijn juf staat er voor open om ook via de coachende manier met hem daarmee aan de slag te gaan.

Overal zijn we je heel dankbaar voor je hulp en inzet.
Onze zoon heeft echt mede dankzij jouw aanpak meer naar zichzelf durven luisteren en vooral ook meer vertrouwen in zichzelf gekregen. Hij blijft een zeer gevoelige jongen, alleen hij heeft nu tools in handen die hij kan inzetten om rustiger te worden en meer op zichzelf te vertrouwen.

Moeder (zoon 7)

Ons zoontje van zeven zat flink in de knoop met zichzelf en zijn emoties. Dagelijks had hij hevige huilbuien en woedeaanvallen en we konden hem niet bereiken, laat staan helpen. Hij had er zelf ook veel last van en dus zijn we op zoek gegaan naar een kindercoach. De website van Manja sprak ons meteen aan en na het vrijblijvende kennismakingsgesprek voelde het nog beter. Ze nam alle tijd, bekeek de situatie langs alle kanten en bleek een schot in de roos voor ons zoontje. Hij vond het steeds een feestje om naar haar toe te gaan. Ze gaf hem ruimte, was erg betrokken en speelde op een heel natuurlijke manier in op zijn behoeften. Toen duidelijk werd dat de sessies niet het gewenste resultaat hadden, dacht en zocht ze verder naar wat wél kon werken. Dat resulteerde in een bijzondere en verdiepende gezinssessie waar iedereen in ons gezin veel baat bij had. Het was zo’n waardevolle en mooie ervaring! Sindsdien is de rust terug, is er weer stabiliteit en zijn we weer de liefdevolle eenheid die we altijd waren met elkaar. We zijn Manja enorm dankbaar hiervoor!
En wat zo mooi is: hij gebruikt de tools die hij heeft geleerd tijdens de kindercoach sessies nog steeds op de momenten dat hij het even moeilijk heeft, en kan zelf heel goed aanvoelen wat wanneer het beste werkt. En mooi meegenomen: vaak betrekt hij ons erbij en dat heeft ook op ons een rustgevend en goed effect!

Moeder (zoon 8)

Fijne individuele ouder & kind workshop gehad bij Manja. Ze heeft een fijne yogaruimte met mooi materialen en spullen. Manja is lief open en vrolijk. Haar zelf geschreven vriendje adem boek spreekt mijn 3 kinderen erg aan en het komt regelmatig terug. Bedankt voor de fijne workshop.

Moeder (zoon 8)

Het is een spannende tijd nu met Sinterklaas wat ik aan mijn beide kinderen merk. Gelukkig hebben we nu na het kindercoaching traject veel handvatten om daar meteen mee aan de slag te gaan. Onze zoon weet het ook zelf beter. 'Ik heb iets meer aandacht nodig' zegt hij dan bijvoorbeeld, met een vertaling hoe hij dat wil / hoe dat zou kunnen.

Moeder (zoon 8)

De kindercoaching vindt onze zoon heel erg fijn. Hij zegt erover:
- dat hij lekker vrij mag zijn bij jou
- het niet goed of fout is wat hij doet
- de knutselwerken niet iets hoeven te worden wat op school wel zo is.

Als ik hem vraag naar het resultaat van de kindercoaching en wat hij ervan merkt, benoemt hij in zijn eigen woorden:
- dat hij eerder doet wat hij zelf denkt
- dat hij meer praat over wat hij vindt, wat hij doet en voelt

Ik merk als moeder dat hij meer 'boeft'; hij doet vaker wat stoutere dingen die bij het uitproberen als kind zijnde horen. Hij is veel zelfstandiger en doet niet alleen de dingen zelf waarvan wij met hem af hebben gesproken dat hij ze zelf gaat doen, maar ook andere dingen. Hij geeft hierover aan dat hij er trots op is om dingen zelf te doen en dat dat ook heel fijn is, omdat je je eigen ding kunt doen.

Hij stelt ook duidelijker zijn grenzen door aan te geven wat hij niet wil, we zijn aan het oefenen om dat zo duidelijk mogelijk te zeggen en dat dat op een rustige manier met lagere toon veel beter werkt.

Thuis zijn we met z'n allen bezig met de kindercoaching merk ik:
- we praten er in de avond met zijn allen aan tafel over
- hij en ik praten over situaties en lachen er lekker over
- ook mijn man benoemt steeds hoe goed onze zoon in zijn vel zit: meer plezier, veel meer en langer zelf spelen, meer dingen zelf doen.

Moeder (zoon 8 jaar)

Casper vertelde me vanavond dat hij gisteren niet goed in slaap kon vallen. Daarom heeft hij zelf het kinderboek van vriendje Adem gelezen en in- en uitadem oefeningen gedaan. "Om rustig te worden. En toen ik het boek uit had, heb ik nog 1x diep in- en uitgeademd en toen viel ik snel in slaap" zei hij. Hoe gaaf is het dat jouw kinderboek dit met kinderen kan doen. 😄

Moeder (dochter 10 jaar)

Prachtig Manja hoe jij uit jouw creatieve gereedschapskist altijd van alles pakt om aan te sluiten bij kind, én ouders! Van tekenen tot klei, fijnmazig, scheurend of bewegend met het hele lijf.
Zodat zowel hoofd, hart en lijf verbonden worden met praktische toepassingen voor in het hele kindsysteem! (Thuis en op school). Deze praktische blik/aanpak zouden we op meer scholen moeten hebben! Echt een cadeautje..

Moeder van zoon (10)

De effecten van het intakegesprek hebben de hele week doorgewerkt. We hadden weer een opgewekte en open zoon. Zelf vertelde hij dat hij het heel fijn had gevonden, jou een fijn persoon vond en gewoon heel erg opgelucht was. Dus als dit al het effect is na 1 gesprek....Ik plan graag meteen een tweede afspraak.

Vrouw

Ik vond het heerlijk om de yoga zo vaak te doen als ik wilde en op mijn eigen tempo te kunnen doen. Ik heb ze daarna gelijk opgehangen, zo kan ik ze snel pakken wanneer ik wil.

Moeder

Hoi Manja ik wil even iets met je delen:
Vandaag is mijn zoontje (5) op zijn kin van zijn fiets gevallen. Behoorlijke plek en het moest gehecht worden op de eerste hulp. Dankzij jouw boek en vriendje Adem kon hij rustig diep naar zijn buik ademen en vond zo het krijgen van de verdoving en hechten niet zo spannend en onderging het allemaal rustig. We hebben daar de adem techniek toegepast en het hielp!

Ademcoach Steven Zwerink (ademwinst.nl)

Wat had ik graag veel eerder in mijn leven geleerd over het fijne effect dat rustig ademhalen kan hebben op je lichaam. Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen de helende kracht van hun ademhaling te leren kennen en dat begint als je jong bent. Dit prachtige boek ‘Sara en het geheim van vriendje Adem’ van Manja Litjens (aka @ophetyogamatje) is een echte aanrader aan ouders om hun kleine kinderen al vroeg te laten ontdekken dat ademhaling een belangrijke vriend (of vijand) gaat zijn in hun leven. Echt een aanrader om lekker voor te lezen en samen te oefenen (ook lekker even ontstressen voor de papa’s en de mama’s;))

Nikki van der Velden (thebreathworkmovement.nl)

Als er iets is wat op jonge leeftijd meer geleerd mag worden, is het bewust ademhalen. Weten hoe je je adem kunt inzetten in spannende momenten of wanneer je lekker wilt slapen, is super heilzaam voor kinderen en daar hebben ze de rest van hun leven profijt van. Het boek ‘Sara en het geheim van vriendje Adem’ neemt kindjes er op een leuke en speelse manier in mee, I love it 🥰⁠

Rots en water trainer Paul Seelen

Absolute aanrader voor R&W Trainers in het Basisonderwijs als ondersteuning tijdens de lessen!

Vader (zoon 6 jaar)

Onze ervaringen met jou als kindercoach zijn positief. Onze zoon gaat graag naar je toe en het geeft ons mogelijkheden om met hem contact te maken op wat hij voelt en denkt.

Vader (dochter 9 jaar)

In kindercoaching t.o.v hulpverlening vind ik echt een voordeel zitten dat het in de buurt is, laagdrempelig en er niet een heel dik electronisch client dossier aangemaakt moet worden. Bedankt voor je betrokkenheid bij onze dochter en ons als ouders.

Logopedist & autismecoach

Lang was ik als logopedist en autismecoach op zoek naar een manier om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met een goede manier van ademhalen en daarmee een goed onderbouwde introductie van meditatie en yoga. Met dit boek heb ik die aantrekkelijke, speelse manier gevonden! Door het duidelijke verhaal met bijbehorende prenten worden de kinderen geïnformeerd én de kennis kan beklijven door middel van de oefeningen achterin het boek en het slim gekozen keywoord 'vriendje Adem' die telkens weer opnieuw erbij gevraagd kan worden.
Een aanrader!

Moeder (kind 8jr)

Manja heeft in een aantal kindercoaching sessies onze zoon en ons als ouders begeleidt om meer zijn eigen plek in te nemen en daardoor veel fijner in zijn vel te zitten.

We zijn heel erg blij met haar passievolle en tegelijk rustige aanpak, waarin ze creatief met hem aan de slag is gegaan (een hele fijne tegenhanger omdat hij heel snel 'in zijn hoofd' zit) en dat ze ons nadrukkelijk bij de kindercoaching sessies heeft betrokken.

We hebben het echt met elkaar (Manja en het gezin) gedaan, met een heel mooi resultaat: een blij kind dat meer kind is en tegelijk de rol die hoort bij zijn leeftijd pakt (meer dingen zelf doen / kiezen).

Vader

Een erg fijn ademboek om je kinderen bewust te maken van de kracht van ademhalen. Iets waar je altijd beschikking over hebt, om je bewust te maken van de verbinding met jezelf, rustig te worden, focus te versterken en nog veel meer voordelen. Manja heeft met dit ademboek een toegankelijke manier gecreëerd om ademwerk toegankelijk te maken voor (ouders met) kleine kinderen. Het ademboek heeft leuke verhelderende tekeningen en speelse oefeningen. Dankjewel!

Moeder

Heel leuk en eenvoudig ademboekje met mooie opdrachten. Gekocht omdat m''n dochter iedere avond buikpijn heeft van de spanning als ze naar bed moet. Het ademboek bevat eenvoudige uitleg en goede opdrachten.

ouder

Een heel fijn ademboek dat ik net gelezen heb met mijn dochter van 5 jaar. Dit ademboek slaagt erin eindelijk kinderen bewust te maken van hun adem op een fantasierijke manier.

Moeder S. & coach

Mooi boek, mijn dochter (9) is er dol op. Kijk hoe ze haar vriendje Adem heeft getekend, te lief!

vriendje adem helpt kinderen ontspannen en leer je kennen in het ademboek voor kinderen

Ademcoach

Ik ben o.a ademcoach en kreeg mijn eerste klantje van 5 jaar oud. Het leek me goed me van tevoren beter te verdiepen in hoe ik hem met ademoefeningen het beste kon helpen.
Je prachtige ademboek heeft me er goed bij geholpen en heb de moeder veel info uit je ademboek meegegeven om met haar zoontje thuis te gaan toepassen 💙
Erg waardevol!

Moeder van 9 jarig meisje

Er komt zojuist een erg blij meisje binnen. Haar eigen omschrijving: mama ik voel me zo licht. Dank voor al het mooie werk dat je met haar hebt gedaan.

Moeder (dochter 7)

Wat heb je een fijn ademboek geschreven! Mijn dochtertje van 7 heeft er ook een nieuw vriendje bij 😉 Ze wilde na het lezen van jouw ademboek , toen ze hoorde dat jij ook echt bestond, jou heel graag ontmoeten 🙂

Moeder Maartje

Ik vond het erg leuk. Mijn dochter moest even wennen, ze vond toch spannend met andere mensen er bij. De afwisseling was fijn, en ook leuk dat er ruimte was voor haar eigen inbreng. Grappig om de foto’s later terug te zien! Ik vond het leukst om samen een pose te bouwen, zoals wanneer zij over mij heen lag, of de neerwaartse hond waarbij zij haar voeten op mijn rug zette! Mijn dochter vond het leukste dat zij mij mocht leiden, terwijl ik een blinddoek om had. Op de foto’s kun je goed zien dat ik nog niet helemaal relaxed was (helemaal niet.. 🙂 ). Ook gewoon heerlijk om even 1,5 uur één op één met haar bezig te zijn. Dat komt er thuis nooit van. Dank je wel! We komen graag nog eens.

Moeder (dochter 6)

Het was heel fijn om samen met mijn dochter 3x een yoga sessie bij Manja te doen. Manja werkt met aandacht, waarbij ze veel ruimte geeft aan het kind. Ik vond het erg leuk om samen met mijn dochter plezier te maken, te ontspannen en mooie oefeningen voor thuis te doen en mee te nemen. We konden allebei lekker ontspannen en opgeladen weer naar huis! Echt een aanrader om even 1 op1 tijd met je kind door te brengen

Els (België)

Wat een mooi pakket heb jij gemaakt! Als HSP kindercoach én als kinderyogadocent zou ik de kaarten heel graag willen gebruiken in mijn praktijk. Ik kijk er heel erg naar uit!

Moeder (zoon 7 jaar)

Voor onze zoon (7) zijn wij bij Manja geweest om te werken aan zijn zelfvertrouwen. Na een pestperiode heeft dit een behoorlijke deuk opgelopen. Naast de gesprekken en oefeningen, gebruikt Manja attributen die visueel maken waar je wilt dat de aandacht naar toe gaat. Bijvoorbeeld de adembal zoals ik 'm zelf noem. Dat helpt goed.

Ze is sensitief, betrokken en denkt prettig mee. Daarnaast vond ik het ook fijn dat iemand met je meekijkt en dat je het als ouders even niet meer helemaal alleen hoeft 'uit te zoeken'.

Moeder (dochter 8.5 jaar)

Afgelopen periode heeft Manja onze dochter (8,5 jaar oud) begeleid om steviger in haar schoenen te gaan staan. Onze dochter heeft soms moeite met nieuwe situaties en veranderingen, de overgang naar een nieuw gebouw, het gebruik van een nieuw systeem (Teams) etc. roept bij haar soms paniek op omdat ze de situatie niet kan overzien. Ook heeft ze regelmatig last van boosheid die ze heftig uit maar waar het voor ons lastig is te bepalen hoe daarmee om te gaan. Praten over deze emoties vindt ze lastig, dat doet ze liever niet, dan gaat ze ‘op slot’ letterlijk met haar handen op haar oren. Met deze hulpvraag kwamen we bij Manja terecht die vanuit haar praktijk gevoelige kinderen coacht.

En dat is onze dochter, zeer sensitief, heel artistiek en met voorliefde voor gezelligheid. Bij Manja vonden we daarmee direct een klik. We kenden haar al van de Kinderyoga, wat het voor onze dochter ook makkelijker maakte in gesprek te gaan. Het doen van fysieke oefeningen, spelen met het poppenhuis, tekenen maakten dat de aanpak goed aansloot. De aanpak met een eigen schrift, een boek, kinderyoga kaarten, een adembal etc. maakten dochter ook enthousiast. Hoe leuk is het zelf kaartjes in de bus te krijgen. Een zeer complete en doordachte aanpak met oog voor kleine details.

Direct vanaf het intakegesprek begon het proces: Manja is een zeer goede luisteraar die op een niet-oordelende manier kijkt naar wat er gebeurt. Dat maakt dat je als ouder ook open kunt delen wat je tegenkomt en wat lastig is. Manja vraagt door en spiegelt, zodat ook je eigen rol als ouder in beeld blijft. Dat was en is zeer waardevol. Manja gaf aan dat het goed is dat onze dochter meer autonomie en regie kreeg, zodat ze zelf meer vertrouwen kan krijgen in haar eigen kunnen en dat we haar daarvoor de ruimte kunnen geven. Daarmee zijn we aan de slag gegaan, oefenen met alleen naar huis komen, en ’s avonds af en toe wat langer op dan haar jongere zusje etc.

In haar aanpak benut Manja ook veel het belang van kleur, tekeningen en spel om te zien wat er gebeurt. Het lukte haar met onze dochter in gesprek te gaan ook over boosheid, en te spreken over haar wensen en wat er gebeurt. We merken verschil, in onszelf en bij onze dochter. Ze is blijer, geeft duidelijker aan als we haar te weinig ruimte geven en wil zelfs proberen alleen naar huis te komen vanaf school, ook het bedekken van haar oren als ze niet wil praten is nagenoeg verdwenen. Manja gaf ook aan waar nog groeipunten zitten, maar voor nu kunnen we vooruit. Kortom, Manja heeft ons in een lastige periode met haar aandacht geholpen net een andere insteek te kiezen waardoor het makkelijker gaat. Heel erg bedankt daarvoor.

Moeder

Ik heb het boek besteld om m’n zoontjes een steun te geven in lastige situaties. Als ze moe zijn, verdrietig of boos, dat ze altijd terug kunnen keren naar hun adem om rustig te worden. Mijn jongste van 2 heeft het helemaal door, als ik alleen al spreek over zijn vriendje adem, wordt hij rustig en gaat hij naar zijn buik ademen. Top product! Toen de eerste bestelling niet binnen was gekomen, heb ik een nieuw boek ontvangen. Na 2 maanden, ontving ik toch opeens de originele bestelling! Ik mocht deze cadeau geven aan mijn buurvrouw. Wat een service!

Oma

Dat kinderen zo'n fan zijn van je vriendje Adem boek betekent dat het boek goed aansluit bij hun belevingswereld. Dat is echt heel knap en had ik vantevoren niet gedacht.

Moeder (zoon 7)

We hebben het heel leuk gehad samen in de ouder & kind yoga sessie. Je doet het echt heel leuk zo spelenderwijs.
Fijn om een keer zo te mogen ervaren.

Vader

Dit is een super fijn boek dat duidelijk met liefde gemaakt is. Ik lees het regelmatig met onze kinderen voor het slapen gaan. Sara en vriendje Adem beleven een leuk verhaal met een zoektocht door het lijf van Sara. In het verhaal zitten ademoefeningen/tips om rustiger te worden verpakt. Daar doen mijn kinderen heerlijk vanzelfsprekend aan mee, waarna ze makkelijker in slaap vallen - ook als de dag niet zo leuk of hectisch was.

De extra invuloefeningen over adem en emoties aan het einde van het boek zijn een leuke extra.

Moeder van zoontje (6)

Manja wat zijn we toch blij dat we jou hebben gevonden. Hij vindt het zo leuk hier en je hebt zoveel leuke spulletjes!

Puber (15)

Ik realiseerde me laatst hoeveel jouw sessies mij gebracht hebben, in aanloop naar mijn toetsweek zou ik graag weer komen.