Waarom is gezinscoaching basis fijn?

We willen het als ouders graag heel goed doen, maar niemand heeft je ooit een gebruiksaanwijzing gegeven. Fijn samen leven met elkaar als gezin is nog best een uitdaging. Je besluit met je partner voor een of meerdere kinderen te gaan en ineens heb je een huis vol met verschillende persoonlijkheden, gedragingen, behoeftes en uitdagingen.

Kinderen groot brengen, jezelf als ouder niet volledig vergeten en aan de kant schuiven, normen en waarden meegeven en elkaar ruimte geven is een uitdaging en een continue leerproces. Het kan dan heel fijn zijn als iemand met jullie meekijkt, uitzoomt en jullie weer op weg helpt.

Want wat als met elkaar samen leven op dit moment helemaal niet fijn voelt?

 • het simpelweg gewoon even niet zo goed lukt
 • je jaloezie voelt naar anderen gezinnen waar het roze geur en maneschijn lijkt te zijn
 • er vaak irritatie en gedoe onderling is
 • je elkaar liever ontloopt dan elkaar opzoekt
 • het met afzonderlijke kinderen wel lukt, maar je niet weet hoe je het weer gezellig krijgt met zijn allen
 • het gevoel hebt dat het er in jullie gezin gewoon niet in zit om fijn samen te zijn door alle persoonlijkheden
 • de leeftijdsverschillen lastig te verbinden lijkt


 

 

 

 

 

 

Hoe kun je fijn en gezellig samen leven waarbij er ook ruimte is voor persoonlijke behoeften? Er zijn dan een aantal basis elementen belangrijk, een fundament waarop je als gezin verder kunt bouwen en het daarna zo gek kan maken als je zelf wilt. Maar de basis van jullie gezin staat en je weet van elkaar de hoed en de rand.

Een thuis waarin:

 • je jezelf kunt zijn
 • je veilig kunt voelen
 • je blij bent om er te zijn
 • van elkaar kunt genieten, maar je ook kunt afzonderen
 • je elkaar accepteert
 • ook emoties er mogen zijn
 • op kunt groeien en met een goed gevoel op terugkijkt
 • niet continue op je tenen hoeft te lopen
 • je kan leren en genieten van de verschillende leeftijdsfases van elkaar

Wat als je hier hulp bij krijgt vanuit een oprechte, vriendelijke en niet oordelende blik. Dat er meegekeken wordt waar de knelpunten zitten, wat er juist wel al goed gaat en welke verwachtingen en behoeftes er liggen. Dat de kwaliteiten van elk gezinslid worden gezien en gestimuleerd en de dag met elkaar niet meer als een struggle aanvoelt.

Er duidelijkheid komt en je met elkaar als gezin besluit dat je weer een team wilt zijn waarin elk gezinslid juist anders mag zijn. Dat dat jullie als gezin juist zo mooi maakt.

Om simpele tips en trucs te krijgen die je thuis kunt toepassen, maar ook bijvoorbeeld op vakantie, familieweekenden  etc.

kindercoaching en gezinscoaching voor meer gezinsgeluk inclusief opvoedtips

 

Wat houdt deze gezinscoaching basis in

In deze korte gezinscoaching gaan we terug om het fundament weer krachtig en stabiel te maken. Vaak wordt er gehandeld om het probleem wat op dat moment speelt aan te pakken, maar ligt er een instabiele basis onder. Wie zijn jullie als persoon en waar staan jullie als gezin voor? In deze basis gezinscoaching gaan we in 3 sessies helderheid en overzicht scheppen. We plannen deze sessies op een moment dat iedereen thuis is bij jullie thuis of op locatie als daar een de voorkeur voor is.

In deze sessies is het de bedoeling dat iedereen binnen het gezin gehoord en gezien wordt en jullie, onder begeleiding van mij, met elkaar op ontdekkingstocht gaan.

Tijdsduur:

Sessie 1 duurt 1.5 uur

Vervolg sessie 2 vindt na 2-3 weken plaats en duurt 1-1.5 uur.

Vervolg sessie 3 incl. uitdagende groepsopdracht vindt na 2-3 weken plaats en duurt 1-1.5 uur

Afhankelijk van de specifieke vraagstelling en wat er al wordt toegepast geef ik invulling aan sessie 1 en 2. Sessie 2 is een vervolg van sessie 1 en betekent dat we ook terugblikken. Sessie 3 is een vervolg van sessie 2 en bevat ook een uitdagende groepsopdracht waarin je met elkaar moet samenwerken en de kwaliteiten van een ieder aan bod wil laten komen.

Tijdens de sessies zal er niet alleen gesproken worden, maar juist ook praktisch aan de slag worden gegaan om hulptools te maken. De sessies zijn laagdrempelig & plezierig, maar kunnen ook confronterend zijn. We streven ernaar elkaar in elkaars waarde te laten en niet oordelen.

Voor wie is deze gezinscoaching basis geschikt

Deze korte gezinscoaching is geschikt voor gezinnen waarbij 1 of meerdere kinderen 6 jaar of ouder zijn en die het even niet meer weten, beide ouders open staan voor verbetering (bij een één ouder gezin ben je dat natuurlijk zelf) en de confrontatie niet uit de weg gaan. Kinderen kunnen namelijk heel eerlijk zijn.

Alle gezinsleden zijn bereid om naar elkaar te luisteren en om ook na de sessies ermee bezig te gaan, eventueel met ondersteuning van jullie als ouders. Een fijn samen leven in een gezin vraagt om bewustwording, toepassing van het geleerde en is een (leer)proces. Pieken en dalen horen daar gewoon bij en betekent geen falen, maar een leermoment.

Is er een enkel gezinslid <6 jaar dan is dat geen probleem. Ik ontferm me, in samenspraak met jullie als ouder, over dit kind, zodat je als ouders je op jezelf kunt focussen. Ik tast af in hoeverre dit kind de oefeningen kan meedoen en weet zeker dat als de andere gezinsleden na de sessies met het geleerde bezig gaan, dit kind ook mee zal ‘veranderen” en dingen oppikt.

Belangrijk: In jullie gezin speelt er geen heftige persoonlijke gedragsproblematiek waarvoor individuele specialistische hulp op een andere niveau eigenlijk nodig zou zijn.

Kosten

De gezinscoaching basis kost 275 euro kosten inclusief materialen, kinderboek, 21% BTW en reiskosten binnen Utrecht stad (buiten Utrecht stad + 0,19 euro/km).

Zijn jullie enthousiast en willen jullie na deze 2 sessies graag nog vervolg sessies als onderhoud, reflectie of om op een item nog wat uitgebreider in te gaan, dan kosten deze losse sessies, gepland binnen 6 maanden na start gezinscoaching, 65 euro per uur ipv 75 euro.

Interesse en aanmelden

Heb je interesse in deze gezinscoaching basis vul dan hieronder je gegevens in met een korte toelichting en de samenstelling van jullie gezin. Ik neem telefonisch contact met je op om verder toelichting te geven en een kennismaking te plannen.

Heb je vragen of twijfels neem dan ook contact op dan bekijken we samen of dit is wat jullie nu nodig hebben en passend is.

Naam

E-mailadres

Onderwerp

Bericht

Leuk, ik wil inspiratiemail en het wachtwoord voor de gratis KINDERGELUK-downloads ontvangen. ja