kindercoaching bij hooggevoeligheid, opvoedvragen, gezinscoach en ouder en kind workshops in Utrecht

Kindercoaching voor hooggevoelige kinderen 7 – 14 jaar 

                       Ontspanning – Verbinding – Bloei

Als ouder gun je het je gevoelige kind om vrolijk, onbezorgd en ontspannen op te groeien. Op dit moment zit je kind niet lekker in zijn vel, zie je de strijd die je kind doormaakt en je maakt je zorgen. Je wil voorkomen dat het nog erger wordt en wil graag hulp voor je kind. Om van strijd naar verbinding te gaan in je kind zelf, met jullie én met zijn omgeving.
Ik help je kind zich weer enthousiast, gelukkig en gezond energiek te voelen met mijn leuke kindercoaching afgestemd op jullie vraag en behoefte.

‘Mijn kind wordt niet gezien in de klas en vindt het moeilijk zich te laten horen en past zich altijd aan’

Een zin die ik veel van ouders hoor en wat je wil is dat je kind:

 • gezien wordt in wie het is.
 • verlegen mag zijn, maar zich niet moet laten wegcijferen of gaan overschreeuwen.
 • makkelijker hulp durft te vragen.
 • zich inleeft in anderen zonder daar zelf last van te houden.
 • een gezonde balans vindt met zijn serieusheid.

Maar wat als je HSP kind moeite heeft met alle prikkels en verwachtingen die onze drukke maatschappij met zich meebrengt? Je kind niet lekker in zijn of haar vel zit, moe en ongelukkig is? De lach is ver te zoeken, je kind en jullie slapen slecht. Er zit veel spanning in zijn lijf, er wordt veel gepiekert en er is veel strijd in huis.

Je kind zit in de knel met zijn hooggevoelige mooie karaktereigenschappen zoals:

 • gevoelig zijn voor emoties (van anderen), verandering, sfeer en (stem) geluid
 • oog voor details, schoonheid en de ander hebben
 • het goed willen doen, rechtvaardigdigheidsgevoel en diepe beleving

Prachtige eigenschappen, maar ook een combinatie die lastig is voor je kind, als je kind niet weet hoe hiermee om te gaan of hoe de kwaliteiten ingezet kunnen worden, zodat ze vóór je kind gaan werken in plaats van tegen.

Ik luister graag naar jullie vraag, zorg en wens in een vrijblijvend gesprek.

Fijn, ik wil een gesprek 

Wat is kindercoaching? 

Tijdens de kindercoaching mag het kind zijn wie het is en kan het heel fijn zijn om even bij een buitenstaander je hart te luchten zonder ingewikkelde, zware en lange trajecten.

Met je kind kijk ik wat het beste bij hem of haar past. Wil je kind zijn of haar verhaal vertellen en spanningen ontladen in woorden, tekening, (knutsel)werk, beweging, spel, creativiteit of buiten? Samen gaan we op onderzoek.

Je hoeft jezelf niet te veranderen om toch te kunnen ontspannen in een verwachtingsvolle maatschappij en om te leren gaan met stress, prestatiedruk en prikkels.

Je kind leert hoe te ontspannnen en wat specifiek werkt voor hem of haar. De ander kan je tenslotte niet veranderen en de situatie vaak ook niet. Bewustwording hierin van patronen, gedachten en gedragsuitingen zijn erg waardevol en helpend.

Dit gaat ervoor zorgen dat je kind weer lekker in zijn of haar vel komt en er balans optreed door zowel lijf als hoofd mee te laten doen. Wat resulteert in beter slapen, het zelfvertrouwen stijgt en concentratie verhoogt. Je kind durft zich te laten horen en zien en gaat meer genieten in plaats van overleven.

Je wil als ouder je kind graag helpen, gunt het meer landing in het lijf en dat hij of zij gezien en gehoord wordt, maar wat je hebt geprobeerd werkt niet voldoende.

Dat maakt je geen falende ouder, maar is juist moedig om hier hulp bij te vragen. Dat je je kind en jullie zelf het waard vindt en serieus neemt om te investeren in gezelligheid, verbinding, bewustwording en bloei.

Leuk! Ik bespreek graag mijn zorgen en mogelijkheden tijdens een vrijblijvende afspraak.

Werkwijze & methoden kindercoaching bij hooggevoeligheid

Hoe gaat het in zijn werk?

Een kindercoaching traject is maatwerk en uniek voor elk kind, elk gezin en elke vraagstelling. Er zijn vele methodieken, maar niet alles werkt voor iedereen of is passend bij wie jullie zijn. Aansluiten bij wat past bij je hooggevoelige kind en jullie als ouders, zorgt ervoor dat:

 • er ook echt iets met het geleerde wordt gedaan
 • langdurige resultaten worden bereikt
 • trajecten kort zijn

In een HSP kindercoaching sessie gebruik ik altijd:

 • een combinatie van methodes zodat hoofd en lijf mee doen, we zijn tenslotte één geheel. 
 • de kracht van beeldmateriaal, zodat het zichtbaar en tastbaar wordt wat er speelt en je kind het ook echt begrijpt én ervaart.
 • jullie als ouders, want je kind is onderdeel van jullie gezin. Persoonlijke ontwikkeling gebeurt ten slotte niet alleen in mijn praktijk, maar ook daarbuiten.
 • de stralende kinderyoga box en mijn kinderboek zodat er ook thuis verder kan worden gegaan met ontspannen en balans.

Ik geloof in zelf doen, ervaren en kunnen, zodat er ook op de lange termijn resultaat blijft. Er keert weer rust en ontspanning terug bij je kind en in jullie gezin.

Een praktijkvoorbeeld van een kindercoaching traject

Meisje, 9 jaar, 3 sessies: dit hooggevoelige meisje van 9 jaar was ontzettend bang om alleen te zijn en het slapen ging erg slecht. Dit had niet alleen gevolgen voor o.a haar schoolprestaties, maar ook haar ouders sliepen minder goed. De yoga hielp haar spanningen los te laten en de coaching om haar angst te verminderen. Het resultaat was dat ze veel minder bang was, weer goed sliep in een ontspannen houding en ook haar ouders weer beter konden slapen. Dit werkte door op meerdere vlakken zoals concentratie, ze was een stuk vrolijker en er was minder gedoe binnen het gezin.

Waarom kindercoaching met yoga werkt aldus deze neuropsycholoog

Ik ben een hoogopgeleide en ambitieuze jongen van eind 20 en hoogsensitief. Ik heb Manja leren kennen als collega en beide zijn we geïnteresseerd in hoogsensitiviteit en prikkelverwerking en de oefeningen om daarmee om te gaan, zoals yoga en mindfullness. Ik ben hoogsensitief en kritisch en heb een veeleisende baan, een combinatie die mijn energie leegzuigt en me belet te genieten van mijn baan en mijn verdere sociale leven. Hoewel ik elke dag mediteer en daarvan duidelijke positieve gevolgen ervaar, blijven deze gevolgen niet lang hangen. Dit komt doordat ik pas tijdens mijn studies leerde luisteren naar mijn lichaam, voor die tijd zat ik vooral “in mijn hoofd”. Vanuit mijn achtergrond als neuropsycholoog verwacht ik dat ik meer, blijvend plezier van de oefeningen had gehad als ik me eerder, als kind, bewust was geweest van mijn sensitiviteit en hier oefeningen voor had gekregen. Het kinderlijk brein is veel vormbaarder (“plastischer”) dan het volgroeide brein en kan oefeningen eenvoudiger automatiseren. Als je als kind op tijd spelenderwijs leert met prikkels om te gaan (bijvoorbeeld “aarden”), ben je zuiniger op je energie, ben je minder snel moe en geniet je meer. Ouders met gevoelige kinderen kunnen laagdrempelig overwegen een kindercoaching sessie te doen bij Manja. Hun kinderen kunnen er hun hele leven lang profijt van hebben! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met mij op.

Bespreek vrijblijvend je zorgen

Is de maat vol? Maak je je zorgen hoe dit verder moet? Kom je er zelf niet meer uit en slaap je er onrustig van? Dat hoeft niet! Ik ben ervan overtuigd dat jouw hooggevoelig kind precies goed is zoals het is en van binnen heel goed weet wat hem of haar kan helpen. Zonder lange trajecten, zonder veel praatsessies, maar op een fijne manier. Jezelf ontwikkelen is tenslotte leuk en niet moeilijk. Als jouw kind zijn / haar kwaliteiten onder ogen gaat zien, ermee leert omgaan en weer lekker in zijn vel zi, dan genieten jullie weer samen van elkaar en heeft je kind de wereld veel moois te bieden, nu én later. Chroom niet en neem laagdrempelig contact met mij op. Dat kan via de telefoon (06-40300974), skype of mail.

Meer weten?

Inspiratie om zelf mee aan de slag te gaan

Wil je thuis alvast aan de slag met handvatten om je kind te helpen? Download dan hier de gratis kindergeluk tips .

Met mijn kinderboek en kinderyoga kaarten kun je thuis laagdrempelig starten met meer ontspanning en rust.

Kijk hier voor meer gratis tips en oefeningen en ook op Instagram vind je veel inspiratie.

Zit je zelf niet lekker in je vel, dan heeft dat absoluut een weerslag op je kind(eren) en het gezinsgeluk. Lees hier hoe je weer de enthousiaste, energieke mama kan zijn(je wordt doorgeleid naar de website van mijn andere bedrijf Ontdek JIJ).

Op Het Yogamatje is lid van Adiona beroepsorganisatie voor kindercoaches

kindercoaching bij hooggevoeligheid, opvoedvragen, gezinscoach en ouder en kind workshops in Utrecht

Kindercoaching voor hooggevoelige kinderen 7 – 14 jaar 

                       Ontspanning – Verbinding – Bloei

‘Mijn kind wordt niet gezien in de klas en vindt het moeilijk zich te laten horen en past zich altijd aan’

Een zin die ik veel van ouders hoor en wat jij wil is dat je kind gezien wordt in wie het is. Dat het niet erg is om verlegen te zijn, maar je jezelf niet moet laten wegcijferen of moet gaan overschreeuwen. Hulp vragen niet eng is, begaan zijn met en je inleven in de ander heel mooi is, maar je er zelf geen last van moet houden. Dat serieusheid en hard werken een mooie eigenschap is, maar het leven ook leuk en ontspannender mag zijn.

Je wil als ouder je (hoog)gevoelige kind weer gelukkig, rustig en blij zien. Met vriendjes en vriendinnen onbezorgd plezier hebben en zich ontplooien in wie het in essentie is.

Maar wat als je HSP kind moeite heeft met alle prikkels en verwachtingen die onze drukke maatschappij met zich meebrengt? Je kind daardoor niet lekker in zijn of haar vel zit, moe en ongelukkig is? De lach is ver te zoeken, je kind en jullie slapen slecht. Er zit veel spanning in zijn lijf, er wordt veel gepiekert en er is veel strijd in huis.

Je kind zit in de knel met zijn hooggevoelige mooie karaktereigenschappen zoals deze:

 • je kind is gevoelig voor emoties (van anderen), verandering, sfeer en (stem) geluid
 • je kind heeft oog voor details, schoonheid en de ander
 • je kind wil het goed doen, is rechtvaardig en heeft een diepe beleving

Dat zijn prachtige eigenschappen, maar ook een combinatie die lastig is voor je kind, als je kind niet weet hoe hiermee om te gaan of hoe de kwaliteiten ingezet kunnen worden, zodat ze vóór je kind gaan werken in plaats van tegen.

Wat doet mijn kindercoaching voor jouw kind en jullie gezin? 

Tijdens de kindercoaching mag het kind zijn wie het is en kan het heel fijn zijn om even bij een buitenstaander je hart te luchten zonder ingewikkelde, zware en lange trajecten.

Met je kind kijk ik wat het beste bij hem of haar past. Wil je kind zijn of haar verhaal vertellen en spanningen ontladen in woorden, tekening, (knutsel)werk, beweging, spel, creativiteit of buiten? Samen gaan we op onderzoek.

Je hoeft jezelf niet te veranderen om toch te kunnen ontspannen in een verwachtingsvolle maatschappij en om te leren gaan met stress, prestatiedruk en prikkels.

Je kind leert hoe te ontspannnen en wat specifiek werkt voor hem of haar. De ander kan je tenslotte niet veranderen en de situatie vaak ook niet. Bewustwording hierin van patronen, gedachten en gedragsuitingen zijn erg waardevol en helpend.

Dit gaat ervoor zorgen dat je kind weer lekker in zijn of haar vel komt en er balans optreed door zowel lijf als hoofd mee te laten doen. Wat resulteert in beter slapen, het zelfvertrouwen stijgt en concentratie verhoogt. Je kind durft zich te laten horen en zien en gaat meer genieten in plaats van overleven.

Je wil als ouder je kind graag helpen, gunt het meer landing in het lijf en dat hij of zij gezien en gehoord wordt, maar wat je hebt geprobeerd werkt niet voldoende.

Dat maakt je geen falende ouder, maar is juist moedig om hier hulp bij te vragen. Dat je je kind en jullie zelf het waard vindt en serieus neemt om te investeren in gezelligheid, verbinding, bewustwording en bloei.

Leuk!Ik bespreek graag mijn zorgen en mogelijkheden tijdens een vrijblijvende afspraak.

Werkwijze & methoden kindercoaching bij hooggevoeligheid

Hoe gaat het in zijn werk?

Een kindercoaching traject is maatwerk en uniek voor elk kind, elk gezin en elke vraagstelling. Er zijn vele methodieken, maar niet alles werkt voor iedereen of is passend bij wie jullie zijn. Aansluiten bij wat past bij je hooggevoelige kind en jullie als ouders, zorgt ervoor dat:

 • er ook echt iets met het geleerde wordt gedaan
 • langdurige resultaten worden bereikt
 • trajecten kort zijn

In een HSP kindercoaching sessie gebruik ik altijd:

 • een combinatie van methodes zodat hoofd en lijf mee doen, we zijn tenslotte één geheel. 
 • de kracht van beeldmateriaal, zodat het zichtbaar en tastbaar wordt wat er speelt en je kind het ook echt begrijpt én ervaart.
 • jullie als ouders, want je kind is onderdeel van jullie gezin. Persoonlijke ontwikkeling gebeurt ten slotte niet alleen in mijn praktijk, maar ook daarbuiten.
 • de stralende kinderyoga box en mijn kinderboek zodat er ook thuis verder kan worden gegaan met ontspannen en balans.

Ik geloof in zelf doen, ervaren en kunnen, zodat er ook op de lange termijn resultaat blijft. Er keert weer rust en ontspanning terug bij je kind en in jullie gezin.

Een praktijkvoorbeeld van een kindercoaching traject

Meisje, 9 jaar, 3 sessies: dit hooggevoelige meisje van 9 jaar was ontzettend bang om alleen te zijn en het slapen ging erg slecht. Dit had niet alleen gevolgen voor o.a haar schoolprestaties, maar ook haar ouders sliepen minder goed. De yoga hielp haar spanningen los te laten en de coaching om haar angst te verminderen. Het resultaat was dat ze veel minder bang was, weer goed sliep in een ontspannen houding en ook haar ouders weer beter konden slapen. Dit werkte door op meerdere vlakken zoals concentratie, ze was een stuk vrolijker en er was minder gedoe binnen het gezin.

Waarom kindercoaching met yoga werkt aldus deze neuropsycholoog

Ik ben een hoogopgeleide en ambitieuze jongen van eind 20 en hoogsensitief. Ik heb Manja leren kennen als collega en beide zijn we geïnteresseerd in hoogsensitiviteit en prikkelverwerking en de oefeningen om daarmee om te gaan, zoals yoga en mindfullness. Ik ben hoogsensitief en kritisch en heb een veeleisende baan, een combinatie die mijn energie leegzuigt en me belet te genieten van mijn baan en mijn verdere sociale leven. Hoewel ik elke dag mediteer en daarvan duidelijke positieve gevolgen ervaar, blijven deze gevolgen niet lang hangen. Dit komt doordat ik pas tijdens mijn studies leerde luisteren naar mijn lichaam, voor die tijd zat ik vooral “in mijn hoofd”. Vanuit mijn achtergrond als neuropsycholoog verwacht ik dat ik meer, blijvend plezier van de oefeningen had gehad als ik me eerder, als kind, bewust was geweest van mijn sensitiviteit en hier oefeningen voor had gekregen. Het kinderlijk brein is veel vormbaarder (“plastischer”) dan het volgroeide brein en kan oefeningen eenvoudiger automatiseren. Als je als kind op tijd spelenderwijs leert met prikkels om te gaan (bijvoorbeeld “aarden”), ben je zuiniger op je energie, ben je minder snel moe en geniet je meer. Ouders met gevoelige kinderen kunnen laagdrempelig overwegen een kindercoaching sessie te doen bij Manja. Hun kinderen kunnen er hun hele leven lang profijt van hebben! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met mij op.

Bespreek vrijblijvend je zorgen

Is de maat vol? Maak je je zorgen hoe dit verder moet? Kom je er zelf niet meer uit en slaap je er onrustig van? Dat hoeft niet! Ik ben ervan overtuigd dat jouw hooggevoelig kind precies goed is zoals het is en van binnen heel goed weet wat hem of haar kan helpen. Zonder lange trajecten, zonder veel praatsessies, maar op een fijne manier. Jezelf ontwikkelen is tenslotte leuk en niet moeilijk. Als jouw kind zijn / haar kwaliteiten onder ogen gaat zien, ermee leert omgaan en weer lekker in zijn vel zi, dan genieten jullie weer samen van elkaar en heeft je kind de wereld veel moois te bieden, nu én later. Chroom niet en neem laagdrempelig contact met mij op. Dat kan via de telefoon (06-40300974), skype of mail.

Meer weten?

Inspiratie om zelf mee aan de slag te gaan

Wil je thuis alvast aan de slag met handvatten om je kind te helpen? Download dan hier de gratis kindergeluk tips .

Met mijn kinderboek en kinderyoga kaarten kun je thuis laagdrempelig starten met meer ontspanning en rust.

Kijk hier voor meer gratis tips en oefeningen en ook op Instagram vind je veel inspiratie.

Zit je zelf niet lekker in je vel, dan heeft dat absoluut een weerslag op je kind(eren) en het gezinsgeluk. Lees hier hoe je weer de enthousiaste, energieke mama kan zijn(je wordt doorgeleid naar de website van mijn andere bedrijf Ontdek JIJ).

Op Het Yogamatje is lid van Adiona beroepsorganisatie voor kindercoaches