De kracht van kinderyoga:
tijdens een educatief verhaal of thema ervaren kinderen de positieve effecten van yoga.Niet saai, maar juist leuk!

kind yoga utrecht yoga groepsles en kindercoaching

 

 

 

 

 

Wat is kinderyoga

Bij kinderyoga leren kinderen om de balans en rust terug te brengen in hun lichaam en hoofd door middel van lichaamshoudingen, ademhalingsoefeningen, visualisaties, mindfulness, meditatie, ontspanningsoefeningen en beweging. De yoga is afgeleid van Hatha yoga.

Ook spelen creatief spel, muziek, liedjes en tekenen een belangrijke rol in meer of mindere mate afhankelijk van de leeftijdsgroep. Zo werken beide hersenhelften goed samen.

Op een laagdrempelige manier leren ze zichzelf steeds beter kennen, herstelt de balans tussen hoofd en lijf en wordt het contact met het eigen lichaam gestimuleerd om zo lichaamssignalen te kunnen herkennen. Weten waar je grenzen liggen, hoe je jezelf kunt ontspannen en wat je wel en niet fijn vindt zijn erg waardevol voor nu, maar zeker ook voor later. Zo kunnen ze veel beter keuzes maken in de richting die bij ze past.

Leuk, kinderyogales voor mijn kind

kinderyoga groepsles en kindercoaching utrecht

Kinderyoga lesblok

Tijd:

Woensdagmiddag 15:15-16:00 (inloop 15:10).

16 oktober: losse kennismakingsles

Blok 8 lessen: 30 oktober – 18 december

Wie:

Kinderen 4 t/m 7 jaar

Locatie:

Yogastudio Akasha, Bilderdijkstraat 78, Lombok

Kosten:

Kinderyoga losse kennismakingsles: 8,50 euro

Kinderyoga blok 8 lessen: 77 euro.

Alle lessen zijn incl. materialen, drankje, BTW. Yogamatjes zijn aanwezig.

Tijdens de lessen koop je de Stralende Kinderyoga Box en het kinderboek met korting. Vraag de docent naar de prijs.

Omdat ik aandacht, voldoende bewegingsvrijheid en stabiliteit belangrijk vind, zullen de groepen klein blijven (max. 8). Zo ontstaat er een fijne sfeer waarbij iedereen zich op zijn of haar gemak voelt.

Fijn mijn kind wil op kinderyoga!

Specifieke klachten

Zit je kind niet lekker in zijn of haar vel en heeft hij of zij specifieke klachten dan wordt er geadviseerd te starten met individuele kindercoaching. In de kinderyoga groepsles is er geen tijd om dieper op klachten in te gaan en te bekijken wat er goed kan werken voor jouw kind specifiek. Daarvoor is rust en aandacht essentieel en tijdens de kindercoaching wordt er ook lichaamsgericht gewerkt, zodat het contact met het lijf weer wordt gemaakt en je kind gaat ervaren wat ontspanning is en hoe dat te bereiken. We gaan samen op onderzoek wat je zoon of dochter helpt en wat bij hem of haar past qua oefeningen om in balans en in zijn kracht te blijven. Daarna is de kinderyoga groepsles een prima manier om lekker in je vel te blijven. Je kind weet nl de basis en wat voor hem of haar goed werkt.

Aanvullende kinder ontspan materialen

Tijdens de lessen koop je de Stralende Kinderyoga Box en het kinderboek met korting. Vraag de docent naar de prijs.

Kinderboek

Dit kinderboek is een must have voor het leren contact maken met je lijf en op een fijne manier ervaren wat een diepe ademhaling met je kind doet. Een laagdrempelige manier om meer rust en ontspanning te ervaren.

Leuk, lees hier meer informatie over het kinderboek 

Kinderyoga kaartenset

Tijdens de kinderyogales worden de kinderyoga kaarten gebruikt welke duidelijk en visueel zijn, zodat je kind er direct mee uit de voeten kan. Zo kan je kind thuis zelf verder oefenen met de yoga houdingen, tot rust komen en vaker ontspanning ervaren.

Gaaf, vindt hier meer informatie over de kinderyoga kaarten box

kinderyoga les voor meer rust en ontspanning en plezier bij op het yogamatje in utrecht