* Om direct je plek te boeken scroll naar het einde van deze pagina *

Balans in het ouderschap

Je kind zit op school en je eigen leven kan ook weer meer vorm gaan krijgen, alleen merk je dat die balans vinden best lastig is. Je kind wil namelijk ook graag sporten, met vriendjes afspreken en samen iets leuks doen is ook zo fijn. Waar is dan die tijd voor jezelf gebleven naast werk en huishouden? Ook wordt je kind meer een eigen persoon, met een eigen wil en wensen en je merkt dat goed grenzen stellen en verbinding houden je moeite kost. Elke fase in de kinderontwikkeling heeft weer zijn eigen mooiheden, maar ook struggels en dan draag je ook je eigen jeugd en gebeurtenissen met je mee in je rugzak. Het ouderschap en de opvoeding van je schat(jes) kan daardoor wat zwaar voelen en de onzekerheid grijpt je soms bij de keel.

  • Doe ik het allemaal wel goed genoeg?
  • Waarom begrijp ik mijn kind nou niet goed en hebben we steeds vaker ruzies?
  • Oef dat grenzen aangeven kost me bergen energie en moeite en hoe doe ik dat meer ontspannen?

Landen in het ouderschap en ontdekken wat jij als vader of moeder nodig hebt om ontspannen te staan in de opvoeding van je kind

Wil jij meer landen in je rol als vader of moeder en de balans gezonder hebben? Je minder warrig & onrustig voelen en het gevoel alsof je het leven aan het overleven bent verminderen? Heb je behoefte om te vertragen, zakken, creatief bezig te zijn met andere ouders om meer helderheid te scheppen bij jezelf en stil te staan bij wat jij nodig hebt in het ouderschap om jezelf en je kind beter te begrijpen? Kom dan naar deze workshop!

Je hoeft het niet alleen te doen

Door met elkaar in een kleine veilige groep van max 8 personen lastigheden te delen zal je merken dat je niet de enige bent die worstelt in en met het ouderschap. In onze maatschappij staat steeds meer het individualisme en het zelf uitzoeken voorop, maar dat is toch helemaal niet fijn?! Samen sta je sterker en door oefeningen ontdek je herhalende patronen en word je je bewust van spiegelingen. Aan de hand van verschillende thema’s leer je in deze workshops:

  • Van hoofd naar lijf te gaan om niet alleen vanuit het denken ‘hoe het hoort’ te blijven handelen
  • Systemische patronen herkennen vanuit je gezin van herkomst
  • Dat je mag vertrouwen en dat ook te voelen
  • Om kaders te stellen wat zorgt voor duidelijkheid en dus voor veiligheid
  • De behoefte achter gedrag te zien
  • Wat je kan doen bij overprikkeling

Voor wie is deze balans in het ouderschap workshop?

Ben jij de ouder van een kind(eren) in de basisschoolleeftijd en vind je het fijn om eens te sparren met anderen over het ouderschap? Ben je klaar met die onzekerheid en sta je open voor creativiteit en ontspanning? Ben je open minded, nooit uitgeleerd en wil je je eigen bewustzijn verruimen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Wie zijn Heleen en Manja?

Heleen Jongsma: kindercoach, gedragsspecialist en remedial teacher in het basisonderwijs. Ze werkt al 12 jaar met kinderen die anders denken en doen zoals hooggevoelig zijn, kinderen met ADHD, ASS, hoogbegaafdheid en dyslexie. Prachtige kinderen die iets anders van ons vragen als ouder en leerkracht.

Manja van der Vlist-Litjens: kindercoach, verlies & rouw coach en specialisatie op het gebied van hooggevoeligheid. Ze heeft jarenlange ervaring opgedaan in het wetenschappelijk onderzoek waarbij ze getraint is in verder kijken dan de oppervlakte, observeren en optimaliseren. Ze heeft al een paar jaar een eigen (kinder)coach praktijk en is auteur van het kinder ademboek

Heleen Jongsma en Manja Litjens helpen als kindercoach zowel kinderen als ouders om meer rust en ontspanning te vinden

Beide worden we erg enthousiast van het werken met kinderen en om vooral hun nieuwsgierighed en puurheid te zien. We zijn allebei naast kindercoach ook creatievelingen & moeder en ervaren zelf ook dat de verschillende fases strubbelingen met zich meebrengen. We zijn allemaal gewoon mensen die ons best doen en we snappen dus heel goed waar ouders mee rondlopen en geven graag handvatten voor meer rust & verbinding binnen het gezin. Bij het werken met kinderen staan we in nauw contact met de ouders en in het gezinssysteem is de ouder-kind interactie een wederzijdse dynamiek. Ken jezelf dus en we helpen daar graag bij!

We vullen elkaar mooi aan in onze ervaringen en expertise en staan te popelen om voor jullie de ruimte te creeëren om op ontdekkingsreis te gaan waarbij we aanvullen vanuit onze kennis en kunde. Inzien wat je kind spiegelt en het onbewuste bewust laten worden zorgt voor meer rust en vertrouwen bij jou als ouder.

Workshop datum

Vooraf ontvang je een vragenlijstje, zodat we weten waar je tegen aan loopt en naar op zoek bent. De workshop inhoud stemmen we op jullie als deelnemers af.

Balans in het ouderschap

Filters Sort
Datum
Tijd
Locatie
Thema
Prijs
Beschikbaarheid
Boeken
15 maart 2024
9:30-12:00
Nieuw Rotsoord - de garage
divers
47.50
8 plaatsen beschikbaar