Kindercoaching
Moeder van 9 jarig meisje:

Er komt zojuist een erg blij meisje binnen. Haar eigen omschrijving: mama ik voel me zo licht. Dank voor al het mooie werk dat je met haar hebt gedaan.

Moeder van 6 jarig jongetje:

Manja wat zijn we toch blij dat we jou hebben gevonden. Hij vindt het zo leuk hier en je hebt zoveel leuke spulletjes!

Moeder:

Ik heb je openheid, creativiteit, positiviteit, niet-oordelen en maatwerk als erg fijn ervaren. Ga zo door! De kinderen vonden het leuk en fijn bij je.

Moeder A. na coachinggesprek via Skype:

Dank voor het gesprek. Ik heb de laatste tijd je advies opgevolgd en het gaat beter dan ik dacht! Het was heel nuttig en ik was verbaast hoeveel je je in kon leven in onze leefwereld! Ook via Skype en met weinig info…Ik voelde me echt gehoord en serieus genomen. Ik heb ingezien dat het vooral een kwestie van instelling is en door die te veranderen wordt het allemaal wat minder zwaar ook en vooral voor mijn zoontje. Het gesprek was beter / nuttiger dan ik dacht en heeft me geholpen! Het bewijst jouw professionaliteit en ervaring!

Moeder P. van 10 jarig meisje:

Wij hebben ook het idee dat jouw oefeningen haar al helpen. Ze vindt het iig heel fijn om naar je toe te gaan en verheugd zich echt op de sessie. Ze heeft voor het eerst haar rekenwerkjes af gekregen en ook de juf valt het op. Ze heeft duidelijk kunnen aangeven hoe ze haar kamer verandert wilde hebben en slaapt nu veel eerder in.

Meisje (10):

Ik val nu bijna meteen in slaap en krijg mijn werkjes op tijd af. Daar ben ik trots op en voel me veel minder moe. Door de teken oefening werd ik lekker rustig. Ik doe met mama af en toe nog de ademoefening thuis.

Tiener (13) D.:

Ik wil graag 20 dingen op een dag kunnen doen en dat dat niet lukt dat frustreert me. Ik voel me na de coaching yoga sessie helemaal mezelf. Zo wil ik me altijd voelen. Nu lukken 20 dingen op een dag nog steeds niet, maar dat is niet meer zo erg. Ik maak me er minder druk om.

Jongen N. (10):
Ik heb zoveel geleerd in deze 3 sessies dat ik dat eerst goed wil oefenen.

Meisje L. (11):

Ik kom onrustig aan en ga heerlijk ontspannen naar huis. Ik verheug me elke week weer op de coaching sessie. We doen allemaal leuke dingen. Moeder: ze heeft vanaf de start geen hoofdpijn meer gehad bedenk ik me nu, ze vindt je zo lief, gaat graag naar je toe en wat doe je een leuke oefeningen.

Anoniem (14):

Het heeft me veel meer gebracht dan wat voor andere dingen me ooit gebracht hebben qua geluk, zelfbeeld en rust. Het had soms een tikje intensiever gemogen.

Moeder Janine:
Ik vertelde Manja bezorgd over het slaapprobleem van mijn zoon van 12 jaar wat gepaard gaat met verdriet, onzekerheid en frustratie. Hij is nog niet met school begonnen of ligt nu al wakker van het feit dat hij volgend jaar naar de middelbare school moet. Hij slaapt niet in en ook tijdens de nacht is hij, en dus ik, er druk mee. Kalmeren, praten en beredeneren werkten niet. Zou coaching met yoga iets zijn? In eerste instantie had ik mijn twijfels of hij het niet te kinderachtig zou vinden en dus die oefeningen niet zou willen doen. Maar dat was dus helemaal geen probleem. Vooral toen hij thuis op de grond ging liggen zag ik dat hij helemaal ontspande. Dat heeft mij het meest verbaasd. Het feit dat hij steeds weer de oefeningen wil doen en zelfs met een vriendje erbij geeft mij het gevoel dat het hem echt helpt. Hij is echt veel relaxter. Al na enkele dagen zat hij weer helemaal lekker in zijn vel en heeft hij de oefeningen niet meer nodig. Als bonus wilden mijn andere twee kinderen de oefeningen ook wel proberen. Mijn jongste zoontje daarentegen wil nog wel elke avond de oefeningen doen. Daar slaapt hij beter van. Hij vindt vooral de massage het fijnst. Het kostte mij nog geen 10 minuten extra tijd en leverde een vrije avond en een betere nachtrust op. De eerste avonden werd mijn oudste ’s nachts nog wel eens wakker, maar na nog wat aanpassing tips van Manja is dat nu ook over. Niet alleen mijn zoon is weer zichzelf en is geholpen, maar ook de rest van ons gezin en zijn vriendjes plukken hier de vruchten van.

Moeder M. :
ik vroeg mijn dochter wat ze van de coaching yogasessies vond en ze zei: “ik word er blij van, ik vind het zo leuk!”

Jasmijn (4.5) :

Eerst was er heel veel drukte in mijn hoofd en daarna niet meer. Als er veel herrie is in de klas, gebruik ik de geleerde afsluit oefening. Dan heb ik er minder last van.

Collega kindercoach:

Ik zie zulke mooie en leuke dingen van je voorbij komen. Jij kunt kinderen geweldig helpen!

Puber (15):

Ik realiseerde me laatst hoeveel jouw sessies mij gebracht hebben, in aanloop naar mijn toetsweek zou ik graag weer komen.

goed slapen, concentratie en zelfvertrouwen verbeteren met kindercoaching en yoga in utrecht

Ouder & kind yogaworkshops
Vader Pieter:

Samen met met dochter heb ik meegedaan aan de ouder-kind workshop van 8 tot 12 jaar. Super leuk om samen te doen en voor herhaling vatbaar.

Moeder Maartje:

Ik vond het erg leuk. Mijn dochter moest even wennen, ze vond toch spannend met andere mensen er bij. De afwisseling was fijn, en ook leuk dat er ruimte was voor haar eigen inbreng. Grappig om de foto’s later terug te zien! Ik vond het leukst om samen een pose te bouwen, zoals wanneer zij over mij heen lag, of de neerwaartse hond waarbij zij haar voeten op mijn rug zette! Mijn dochter vond het leukste dat zij mij mocht leiden, terwijl ik een blinddoek om had. Op de foto’s kun je goed zien dat ik nog niet helemaal relaxed was (helemaal niet.. 🙂 ). Ook gewoon heerlijk om even 1,5 uur één op één met haar bezig te zijn. Dat komt er thuis nooit van.
Dank je wel! We komen graag nog eens.

 

Moeder A:

We waren al een tijdje op zoek naar een ouder-kind les, dus blij dat ik deze vond en de workshop beantwoorde aan de verwachting. De workshop was afgestemd op de leeftijd, rijk, gevarieerd aanbod en ongedwongen. We gingen met een goed gevoel naar huis. Het is een leuke en geschikte activiteit voor ouder en kind.

Moeder Jitske:

Mijn dochtertje, zoontje en ik hebben enorm genoten van de yoga-workshops! In de workshops staat een manier van bewegen en doen centraal die heel
vanzelfsprekend bij kinderen past. Een manier die wij (of in ieder geval ik) als volwassenen een beetje vergeten zijn. Door te kijken naar je kind, vind je deze manier als het ware weer een beetje terug. Ik vond het daarnaast ook erg leuk om te merken dat mijn dochtertje mij tips en aanwijzingen gaf zo van “kijk mama, zo kun je het ook proberen”. Je bent echt samen iets nieuws aan het ervaren, waardoor ‘standaardrollen’ (ouder die kind iets uitlegt) ineens kunnen verschuiven. Je leert van elkaar. De ‘creatieve break’ in de workshops is heel leuk! Voor kinderen is het goed om de aandacht weer even op iets nieuws/anders te vestigen. De knutselactiviteit bleef ook lang hangen (mijn zoontje heeft het nu soms nog over ‘het bijtje’).

Moeder Nanette:

Fijne ontspannen sfeer en workshops met leuke thema’s. Ook de combi van yoga en tekenen, kleuren, dansen, wens opschrijven, telkens weer wat nieuws is leuk. 2 keer geweest en echt fijn om samen met je kind te ondernemen. De foto’s die gemaakt worden zijn een prachtig aandenken.

Moeder Martine:

Fedde en ik vinden yogales bij Manja altijd super! Met veel rust en plezier geeft Manja les. De les zit voor peuters leuk in elkaar. Veel afwisseling, een mooie verhaallijn en veel leuke accessoires. Wij komen graag bij Manja! We hebben ook haar prachtige yogakaarten! Heel leuk om samen met mijn bijna kleuter yoga te doen. De kaarten blijven denk ik nog heel lang interessant, omdat er ook allerlei toelichtingen op staan over hoe de oefeningen op te bouwen en wat de oefeningen doen. Aanrader!

Moeder Jildou:

Mijn zoontje van 7 jaar en ik hebben een hele fijne kind-ouder yoga gehad. Er was een hele ontspannen sfeer, mooie oefeningen en heel laagdrempelig. Wij hebben er echt van genoten en het was een mooie activiteit om samen te doen. Voor het einde van de workshop vroeg m’n zoontje al wanneer we weer konden gaan, dus we houden de website in de gaten.

Moeder Brenda:

Wat was het weer leuk, de pietenyoga! We hebben er erg van genoten, zo heerlijk samen bezig zijn. Al in de eerste 5 minuten kregen we een lachbui toen we samen omvielen en riep Yannick (3 jaar): ‘Wij vinden het heel leuk!” De pepernoten-bakken-massage vonden we heerlijk en is ook thuis voor herhaling vatbaar. Yannick vond het ook leuk om de boom te doen en doet het thuis trots voor. We gingen vrolijk en ontspannen naar huis. Wat een fijne manier om eens alle aandacht aan elkaar te kunnen geven! We hopen dat je in de kerstvakantie nog een workshop doet, want onze oudste dochter staat alweer te trappelen! Dank je!

Oma R.:

De workshop overtrof mijn verwachtingen want dit was de 1e keer voor ons. De oefeningen waren voor mij heel herkenbaar en voor mijn kleindochter verrassend, maar ze deed echt heel goed haar best en was ook blij. We zijn met een goed gevoel naar huis gereden en komen vast en zeker nog een keer terug.

Moeder Sandra:

We vonden het erg leuk. Lekker om samen bezig te zijn. Fijn dat het niet zo’n grote groep is en een goede ruimte. Leuke yogajuf met lieftallige assistente:-). Het thema-idee vind ik echt leuk, goed doorvertaald, ook met het ontspannen/afronden met een tekening. Goed dat de kinderen mee doen in het bedenken van de houdingen, zelf ideeën kunnen aandragen. We komen echt wel nog een keer!

Moeder Pauline:

Ik hoopte dat we in de ouder & kind yoga workshop oefeningen zouden leren die we thuis zouden kunnen doen. Aan deze verwachting is voldaan. Het allerleukste vonden we de afwisseling: het tekenen, bewegen door de ruimte, en de oefeningen. Het samen doen van oefeningen vond ik fijn, en Lonneke volgens mij ook want ze vraagt er nog om, vooral de slak en vlinder. Het idee van het boekverhaal was erg leuk, maar de inhoud van het boek en het verband met de les was voor ons niet heel duidelijk. We gingen met de intentie naar huis om dit vaker te doen en terug te komen.

Moeder Lilian:

We vonden het allemaal heel erg leuk om als gezin de yogaworkshop te volgen.
We hadden geen verwachtingen vooraf, maar hebben vooral ervaren op het moment. Het boekje voorlezen ging erg snel. Het sleeën en van de helling af, het blazen van de sneeuwvlokken, zelf de sneeuwvlokken maken vonden we super leuk. Ook met de hele groep door de ruimte heen dansen en samen sneeuwvlokken maken was leuk. Eigenlijk een heleboel dus 🙂 We gingen met een fijn gevoel weer naar huis. Mijn man heeft het als man niet anders ervaren. Het was fijn om met de kinderen samen iets te doen. Dank je wel voor de leuke yogaworkshop.

Moeder Minke:

Het was weer een fijn momentje om even gefocust en lichamelijk iets samen met Jente te doen . Goed om hier even tijd voor te nemen in haar eerste ‘drukke’ weken op school.

Moeder Matilde:

Ik had gehoopt op een ochtend ontspanning met wat yoga houdingen, en dat mijn dochtertje Olivia hiervan zou genieten. De workshop voldeed aan deze verwachting. Het was een mooie combinatie van yoga, spelen en ontspannen. Ik vond het het leukste om wat yoga houdingen te doen. Olivia vond het het leukste om te dansen (en met haar vriendinnetje Ella rond te rennen). We gingen met een heel goed en blij gevoel naar huis! Nog bedankt voor het organiseren!

Moeder Melanie:

De verwachting die wij hadden was vooral dat we er allebei weinig bij voor konden stellen wat we moesten doen. Zowel Zoë als ik vonden het erg spannend (spanningen… deze werden tijdens de eerste min van de les al weggenomen). Zoë was erg onder de indruk en heeft nog lang nagepraat over de massage die we moesten doen en vond dat ook erg lekker en leuk. Wat mij verbaasd heeft was dat Zoë zo meeging in het spel en de openheid en fantasie die daarbij los kwam. Wow nee geen verbeterpunten!!! Blijf het doen zoals je deed, echt super en volg je eigen gevoel.

Moeder Loes:

In één woord verrassend. Veel afwisseling, mooie materialen, echt heel leuk. Een prachtige ontdekkingsreis!

Moeder Judith:
Voor de les gaf mijn zoon (5) aan liever te kijken, dan mee te doen. Dat was geen enkel probleem. Maar na nog geen halve minuut deed hij gewoon mee. Blijkbaar voelde hij meteen vertrouwen door de sfeer die je opriep. ‘Dit wil ik elke dag mama’ schreeuwde hij enthousiast op de fiets terug!

Merel (6) na ouder & kind yoga workshop:
Dit wil ik elke zondag mama

Moeder Annemieke:
Was een super leuke ervaring en voor herhaling vatbaar

Moeder Mirte:
Het leek mij leuk om een workshop samen met mijn zoontje alleen te doen. Ik had weinig verwachting, het leek me ingewikkeld zo’n les met zulke kleintjes. Het verbaasde me daarom dat alle kids (inclusief die van mij) allemaal zo goed meededen en er niet eens een driftbui ontstond bij een van de kids. We kwamen er heel positief van terug, hebben een leuke ochtend gehad en nieuwe dingen geleerd. Max vond het onder de mama’s doorkruipen en de grote beer in het bos indrukwekkend en leuk. Ik vond het lopen over het bospad een leuke oefening. We hebben thuis nog veel de massage / aanraking tijdens liedjes gedaan. Max is dol op muziek, liedjes en zingen, dus dat mag er vooral in blijven en worden uitgebouwd. Ik zou de workshop zeker aanraden aan ouders met meer kids! Ik vind het leuk dat ik even heel intensief met 1 kind bezig ben geweest (thuis = aandacht verdelen) en me ook kan richten op ontspanning.

Judith (moeder) na ouder & kind yoga workshop:
Tristan vond het geweldig en ik was ook onder de indruk van alle voorbereiding en de goede uitwerking ervan! Top!

Melanie (moeder) na ouder & kind yoga workshop:

Heel leuk en echt wel een aanrader

Stralende Kinderyoga kaarten Box
Moeder Lieke:

Eind vorig jaar kocht ik de Stralende Kinderyoga Kaarten Box. Ik was erg benieuwd hoe mijn dochters (3 en 7 jaar) zouden reageren en ik was blij verrast hoe snel ze de houdingen na deden. Vooral mijn dochter van 7 vind het erg leuk. We doen het vaak samen voor het slapen, maar ze pakt de kaarten ook wel eens als er vriendinnen komen spelen. Het bijgeleverde touw met de knijpertjes vind ze erg leuk en zijn gelijk in gebruik genomen op haar kamer. Naar mate ze ouder wordt, is het heel fijn om de houdingen verder uit te leggen met behulp van de (zeer duidelijke) tekst op de achterkant van de kaarten. Zo groeit de set met je mee :).We hebben veel plezier van de yoga kaarten. 

Els (België): 

Wat een mooi pakket heb jij gemaakt! Als HSP kindercoach én als kinderyogadocent zou ik de kaarten heel graag willen gebruiken in mijn praktijk. Ik kijk er heel erg naar uit!

Maartje:

Dank je wel Manja! Zo blij mee. Prachtig ontworpen yogakaarten en wat een lief verzorgd pakje. Feestje om uit te pakken. Met liefde zal ik deze kaarten op een mooi plekje ophangen en meenemen naar mijn liefdevolle yogalessen.

Moeder Loes:

Hoi Manja, bedankt voor de kinderyoga box! Wat een kadootje om te mogen uitpakken en te bewonderen! Echt super super super mooi gemaakt!

Moeder Saskia:

Vandaag de mooie yoga kaartenset opengemaakt en wat een cadeautje! Mooie getekende kaarten met goede uitleg op de achterkant. Mijn dochter van 5 ging gelijk de poses doen. We gaan er dagelijks 1 doen hebben we afgesproken! Dank je!!

Juf en mama S:

Wat ziet het er leuk uit! En met zoveel liefde en zorg gemaakt en verpakt, echt heel fijn en gelukkigmakend. Ik laat je zeker weten hoe het is om ermee te werken. Heb ook je sint yoga tips van Facebook genoteerd, leuk dat je steeds zo aansluit bij wat er speelt. Dankjewel!

Mama E:

De kinderdagverblijf leidsters vonden de box een supergaaf kadootje!

Mama M:

Wij komen graag bij Manja! We hebben ook haar prachtige yogakaarten! Heel leuk om samen met mijn bijna kleuter yoga te doen. De kaarten blijven denk ik nog heel lang interessant, omdat er ook allerlei toelichtingen op staan over hoe de oefeningen op te bouwen en wat de oefeningen doen. Aanrader!

Recensie Stralende Kinderyoga kaarten Box tot rust komen met de kinderyoga kaarten in de straledne kinderyoga kaarten box van op het yogamatje in utrecht

Kinderboek
Moeder MB:

Wat een prachtig boek! Het papier is al super mooi, lekker stevig, mooie kwaliteit.
Zo bijzonder dat je dit allemaal zelf getekend en geschreven hebt!! Daar mag je echt trots op zijn! Wat bijzonder dat dit boek zo’n enorm effect op je ademhaling kan hebben! De avondspits is hier soms best hectisch en in het begin van het boek merk ik dat ik zelf ook kort in m’n adem zit. Na dit boek is dat meteen over!

Wat spreekt mij aan als ouder:
Alle drie mijn jongens (5, 6 en 8) hebben (zonder aansporen) mee gedaan met de ademhaling in het verhaal. Je ademhaling gaat vanzelf dieper en rustiger. Hoe mooi dat dit met een boek kan! Voor kinderen die naar de basisschool gaan is dit zeker bruikbaar. Alle 3 vonden ze het hier een leuk boek om te lezen.

Wat merk ik aan mijn kinderen tijdens het lezen:
Op een avond kon J niet slapen. Die had teveel overdag gedaan. School, begeleiding, logopedie; helemaal vol van alle prikkels. Eigenlijk heel moe, maar het lukte hem niet om zelf in slaap te komen. Het was al echt laat, ik twijfelde even om het boek erbij te pakken, want het duurt wat langer dan een ander voorleesboek. Toch je boek erbij gepakt. En gedurende het verhaal ging z’n focus helemaal naar z’n ademhaling. Hij werd rustig in z’n ademhaling, maar het werd ook weer rustig in z’n hoofd. Ik stopte hem onder en ging nog even een glaasje water halen voor naast zijn bed. Ik kwam terug en hij sliep al!!

Wat verbaasd me:
Je wordt zelf tijdens het verhaal ook rustiger. Je bent samen met je kind diep aan het IN en UIT ademen. Ik merkte ook dat m’n stem zachter werd en ik op een rustigere toon ging lezen.
Terwijl ik het zelf lastig vond om mijn adem te tekenen, gaf dat geen enkele moeite voor de kids. Die wisten heel duidelijk hoe het was en hoe het er uit moest zien.
En iedere keer als ik het boek voorlees, ik iedere keer moet gapen bij het gaap-stukje 😉 !! Tijd voor moeders om te slapen… 😉

Wat vinden de kinderen het fijnste en het leukste:
De jongens vinden het IN en UIT ademen fijn.
De tenen wiebelen was erg leuk! Ook de opdracht van de yoga was natuurlijk een topper hier.

En verder:
Wat een enorm cadeau toen ik je boek kreeg! Ik ben er ook echt heel blij mee!
Ik vind dat ook een mooie samensmelting is van de dingen die jij goed kan. Creatief, focus op het kind, yoga / mindfull en liefdevol. Het komt allemaal zo mooi terug in je boek! Dank je wel 😘

Moeder MW:

Vandaag bij thuiskomst was ik wat aangebrand, chagrijnig en verdrietig. Zegt mijn zoontje van 4 jaar: Adem in, Adem uit. Geweldig! Ik vroeg de link naar het boek, maar dat bevestigde hij niet, maar kan niet missen zou ik zo zeggen.

Moeder J:

Hi Manja, ik heb je boek besteld omdat de dochter van vrienden van mij last heeft van angst en paniekaanvallen. Ze slaapt heel slecht. Kwam wekenlang elke avond naar beneden, slaapwandelend of heel verdrietig. 25 sept was ze jarig en hebben we haar jouw boek kado gedaan. En vandaag kreeg ik dit bericht van mijn vriendin:
Dankjewel voor het boek. Mijn dochter heeft het nu af en toe over vriendje adem die haar helpt als ze ‘s nachts wakker wordt.
Ze is al een aantal avonden niet haar bed uitgekomen. Ze zegt dat ze nog wel altijd een keer wakker wordt maar lost het dan zelf op. Ik moest haar vanochtend zelfs wakker maken. Hopelijk is het een stijgende lijn.
Hoe fijn is dat voor haar en natuurlijk haar ouders. Ze zoeken een kindercoach, vinden het jammer dat je ver weg woont. Zij wonen in X. 

Moeder M :

Gisteravond om 21:00, allang slaaptijd voor mijn zoontje van 6, riep hij dat hij niet kon slapen. Ik dacht ik pak je boek er bij om samen te lezen, kijken of het werkt. En verdorie hij ging daarna direct slapen. Het werkt echt en de oefeningen hebben we niet eens gedaan gezien het tijdstip.

Psychiater en moeder:

Fantastisch je boek! Ik vind het geweldig. Mooi verhaal en ik wist niet dat je zo prachtig kon tekenen. De kinderen vonden het verhaal heel interessant en gingen helemaal mee doen. Super leuk!

Moeder L:

De kinderen vragen elke avond om je boek te lezen. Vooral het meeademen doen de fanatiek mee en zelf val ik al half in slaap.
De oudste (5) geeft al echt aan dat hij zijn buik op en neer voelt bewegen en begint te snappen wat dat met hem doet. De middelste (3) vindt vooral het meeademen (pfffff) en te
llen erg leuk.

Moeder en wetenschap collega (proeflezer):

“Ik heb je kinderboek gisteravond gelezen met mijn beide jongens. Echt heel erg mooi gedaan Manja! Prachtige tekeningen en een heel boeiend en leerzaam verhaal. Ze vonden het beide leuk, deden actief mee met het verhaal en waren geboeid door de verhaallijn. Ze konden af en toe ook lachen wat ik erg belangrijk vind. Je mag er met recht trots op zijn”.

Moeder S (proeflezer):

Ik heb het net gedownload en kon niet stoppen met lezen. Ik vond het echt prachtig. Ik vind het een heel bijzonder en mooi verhaal.

Vrouw die kinderen voorleest:

Allereerst WAUW wat geweldig om alles zo bij elkaar te zien. En wat komen je tekeningen prachtig tot zijn recht.

Ik ben zwaar onder de indruk van de professionaliteit, de overall layout en de manier hoe je het neerzet.

Super gaaf ook met al die oefeningen erin. Wat een prachtboek. Super gaaf. Ben zo trots op je!

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.