Kinderyoga workshops foto impressie

Wil jij een vrolijker kind? Bekijk de 7 gratis tips.

Op deze pagina vind je een overzicht aan foto’s van de afgelopen ouder & kind en ouder & peuter yoga workshops.
Elke workshop heeft een eigen thema of verhaal en we beleven samen steeds weer nieuwe avonturen.
Er zijn alleen foto’s gepubliceerd van ouders & kinderen waar toestemming voor publicatie van is.

Leuk, schrijf ons in voor een van de workshops!

 

Ouder & kind (3 t/m 6-7 jaar) yogaworkshop. Thema: Pietenyoga November 2018.

In deze drukke tijd kunnen we wel wat rust en ontspanning gebruiken en de 2 workshops zaten helemaal vol. Hoe blijven die pieten toch zo rustig en in balans op dat dak, terwijl ze het ook spannend vinden of de pakjes wel goed bezorgd worden en op tijd aankomen. Daar hebben ze vast trucjes voor en die wilden wij graag ook eens uitproberen! Wist je dat de veer op de pietenmuts daar niet voor niks zit, maar stiekem een handige tool is voor een momentje relaxen en dat mediteren helemaal niet saai is met zo’n pakje op je hoofd? Alle pieten slaagde met vlag en wimpel en gingen met een heus pietendiploma en presentje naar huis.

Ouder & kind (4 t/m 7 jaar) yogaworkshop. Thema: Jungle geheimen September 2018.

Na een fijne, lange vlucht op grootte hoogte kwamen we aan in de jungle en werden begroet door hele vriendelijke jungle dieren. Zij lieten ons magische tovernarij zien, daagden ons uit onze comfortzone en masseerden nog fijn onze rug. We sloten af met een prachtig creatieve verwerkingsopdracht en namen nog materialen mee voor een herfst knutsel thuis.

ouder en kind yoga workshop met lichaamsgerichte oefeningen en om tot rust te komen met je kind in Utrecht

Ouder & kind (4 t/m 7 jaar) yogaworkshop. Thema: op avontuur naar de andere kant van de wereld – Australië Juni 2018.

Nadat het vliegtuig grondig geinspecteerd was en een opknapbeurt kreeg maakten we ons gereed voor vertrek. We vlogen helemaal naar het verre Australië aann de andere kant van de wereld en zagen onderweg ok nog van alles. We kwamen gelukkig heelhuids aan en lieten ons meevoeren in de prachtige onderwaterwereld. Maar ook dompelden we ons onder in de aborignal art, wauw wat een mooie kunstwerken werden er gemaakt! De terug weg verliep vlekkenloos, we genoten van heerlijkheden en alle passagiers stapten blij en voldaan weer uit het vliegtuiggelkkige kinderen in de ouder en kind yogaworkshop waarbij je kind leert ontspannen, geniet van rugmassages en creatief spel in utrecht

Ouder & kleuter (3 t/m 5 jaar) yogaworkshop. Thema: Lentekriebels April 2018

Zoem Zoem Zoem wat hoorden we daar? Kind, oma, vader en moeders wat hadden we een schik met elkaar in deze workshop. Vele lentedieren kwamen voorbij en we vlogen door de lucht en genoten op de grond. Ook de allerjongste had een fijne tijd met mama. We ontspanden met een fijne rugmassage en waren er moe van. Dat kon thuis nog eens fijn worden herhaald!

yogaworkshop in utrecht voor mama en kind waarbij je samen yogahoudingen doet, in balans komt en je kind ontspant in utrecht

Ouder & kind (4 t/m 7 jaar) yogaworkshop. Thema: op avontuur achter de wolken – planetenreis Maart 2018

Niks leukers dan in je eigen raket op avontuur achter de wolken. Hoe ziet dat er voor jou daar uit? Wie is er bij je en wat zie je? We kwamen verschillende raket typen tegen, moesten opletten voor verbrande tenen op de zon, dansten op mars en zweefden op de maan. Natuurlijk kon een heerlijke pannenkoeken massage niet uitblijven, want daar kregen we wel honger van. We plakten, kleurden en glitterden van alles bij elkaar en gingen met mooie knutsels naar huis om nog een tijd van na te genieten.

workshop ouder en kind yoga utrecht als ook kindercoachingOuder & kleuter (3 t/m 5 jaar) yogaworkshop. Thema: Frozen februari 2018

We genoten van winters weer, sneeuwpret, sneeuwpoppen maken en sleeën. IJskastelen rezen uit de bevroren grond en we maakten bijzonder mooie ijskristallen. Met onze adem lieten we de sneeuw vliegen en van simpele materialen maakten we een prachtige Olaf. Dat Olaf van warme knuffels houdt dat was ons wel bekend. De 7 kinderen met mama’s / tante gingen met een hoop inspiratie weer naar huis.

ouder kind yoga utrecht yoga workshopOuder & kind (4 t/m 7 jaar) yogaworkshop. Thema: Pieten yoga & ademhaling november 2017

In deze volle workshop leerden alle 7 DUO’s een aantal geheimen van de yoga pieten. Alle pakjes in verschillende vormen en maten kwamen op tijd. We leerden hoe we rustig konden blijven onder al deze spanning en deden zelfs wat acrobatiek. Maar het allerbelangrijkste kadootje was toch wel een heerlijke knuffel. De tijd vloog zo snel dat de yoga piet ons niet alles heeft kunnen leren, maar de sint was ons gelukkig niet vergeten. Mee naar huis kregen we een heerlijk huis pakje uit de pakjesboot waar we thuis nog een leuke oefening mee konden doen.

kinderyoga workshop pieten yoga ademhaling utrecht

Ouder & peuter (2.5 t/m 3 jaar) yogaworkshop. Thema: pieten yoga november 2017

Mijn zoontje wordt bijna 4 jaar en wilde nog heel graag een keer samen de ouder & peuter workshop geven. Die wens kwam uit! Samen met 7 mama’s met peuter gingen we in deze speciale workshop op pad met de yoga pieten. We mochten mee op de pakjesboot, maakten een ritje op het paard Amerigo, leerden voelen waar onze ademhaling zat en zorgden dat alle pakjes van boord kwamen. We bakten pepernoten en zongen een sinterklaasliedje, terwijl we onder de bomen en over de brug liepen. Nadat we door de schoorsteen gleden kregen we nog een lekker pakje en kleurden we een prachtige pieten mandala.

Ouder & kind (4 t/m 7 jaar) yogaworkshop. Thema: Jungle avontuur sept 2017

“In the jungle the mighty jungle the lion sleeps tonight”
We vlogen vandaag naar deze prachtige plek vol met wilde dieren die de kinderen prima na konden doen met geluid en al! We hielpen de arme kabouter met zijn paddenstoel die vernield was door orkaan Irma, kregen het geheim van de panda en van Simba te weten waardoor je weer rustig wordt en lieten alle dieren op onze rug nog eens voorbij komen. Aan het eind knutselden we een prachtig spinnenweb en met een knapzak vol herfstspulletjes gingen kind en moeder voldaan naar huis.

moeder en kind yoga workshop jungle avontuur utrecht
Ouder & kind (4 t/m 7 jaar) yogaworkshop. Thema: Piraten op zoek naar de schat aug 2017

In deze volle extra zomerworkshop gingen we als stoere piraten op zoek naar de schat. 5 mama’s, 2 oma’s en 7 kinderen durfden deze reis wel aan en wat een avontuur beleefden we! We leerden de basisvaardigheden als piraat, gingen het gevecht aan op zee en op het schateiland op muziek, passeerden verschillende dieren en maakten samen de leukste yogahoudingen. Gelukkig veroverden wij de schat, kraakten we de code om hem te openen en kwamen we veilig thuis.ouder en kind yoga workshop Utrecht piraten

Ouder & kind (4 t/m 7 jaar) yogaworkshop. Thema: Jet ontdekt het strand juli 2017

Het weer buiten leek allesbehalve op zomer, maar binnen beleefde we met 7 kinderen, 6 mama’s en een tante een echte zomerse stranddag. Jet was nog nooit bij de zee geweest en wist niet wat ze meemaakte. We fietsten samen door de duinen, genoten van het heerlijke ruisende geluid van de zee, namen een duik en zagen prachtige yoga zeedieren onder water. We lieten bootjes op onze buik deinen, rusten uit op een rots en maakten een kleurrijke onderwaterwereld op papier. Dat was weer genieten. Je hoeft niet op vakantie te gaan om het gevoel van vakantie te ervaren! 
                               kinderyoga workshop ouder en kind utrecht         

Ouder & kind (4 t/m 7 jaar) yogaworkshop. Thema: Lentekriebels met vlinder & slak maart 2017

In deze leuke kleurrijke lente workshop veranderden 6 mama’s met zoon of dochter van rups – cocoon – vlinder en genoten heerlijk van de vrijheid als een vlinder. Maar vlinder leert van slak om thuis te komen bij zichzelf en rustig aan te doen. Te onthaasten door te slakken. Dat was fijn en ontspannen. Samen werden de leukste lente yoga houdingen gedaan, ontmoeten we nog meer lentedieren, toverden een regenboog en maakten een creatieve opdracht. Dat was genieten.

kinderyoga workshop utrecht

Try-out ouder & kind (8 t/m 11 jaar) yogaworkshop. Thema: planeten reis maart 2017

De allereerste workshop voor de wat oudere kinderen. Deze toevallig allemaal 9 jarige jongens en meisje gingen samen met hun moeder op reis naar de planeten en hemellichamen. Op elke planeet of hemellichaam beleefden we een avontuur. Samen werden yoga houdingen gedaan, op de bal moesten we goed balanceren en hadden we de grootste pret. Ook concentratie, meditatie, voelen en grenzen aangeven kwamen aan bod. Dat viel niet voor iedereen mee. Na de les was er tijd voor een evaluatie en wat drinken. De kinderen gaven een rapportcijfer van een 8.5 en de ouders bedankt voor de feedback.

ouder en kind yoga workshop utrecht

Ouder & kind (4 t/m 7 jaar) yogaworkshop. Thema: Sneeuwpret met ijsbeer Ben februari 2017

De eerste vader en tante maakten een primeur en met 7 duo’s vlogen we naar het hoge noorden. Maar eerst voelden we of we wel de juiste mama / papa / tante mee hadden genomen. We ontmoeten Ben zijn vriendjes, we sjeesten van de sneeuwhelling op onze slee. We dansten als pinguins, maakten de mooiste ijskristallen, zagen meerdere wenssterren, genoten van het noorderlicht in allerlei kleuren en hadden de grootste lol met de sneeuwvlokken en ballen. Daar moesten een aantal kinderen spontaan van plassen 🙂

kinderyoga workshop sneeuwpret

Ouder & peuter (2.5 – 4 jaar) yogaworkshop. Thema: Sneeuwpret met ijsbeer Ben, februari 2017

Wat een sneeuwpret met ijsbeer Ben hebben deze 6 peuters met hun papa of mama beleeft. We vlogen naar het hoge noorden, dansten als een pinquin, zongen en dansten als een sneeuwvlokje, bevroren en ontdooiden en kregen een heerlijke massage.

We maakten mooie kleuren in de lucht, bewogen als sneeuwballen en bliezen ze door de ruimte. We bouwden prachtige ijskristallen en sjoefden zo hard we konden met onze slee van de berg af. Dat was lachen!

De kinderen waren aan het eind van de les heerlijk moe van alle avonturen. De sterren brachten ons nog wat lekkers en voldaan ging iedereen weer naar huis.

kinderyoga workshop UtrechtOuder & kind (4 t/m 7 jaar) yogaworkshop. Thema: Zintuigen & sinterklaas november 2016

Wat een feest, sint en piet kwamen even langs in onze zintuig workshop. We kwamen aan met de pakjesboot die we samen prachtig uitbeelden. We klommen als pieten op de daken en gooiden pakjes door de schoorsteen. De yoga piet leerde ons een ontspanningsmassage waarbij Amerigo met stille pasjes over onze ruggen heen liep. We prikkelden al onze zintuigen met een voelspel, door te luisteren, proeven en te ruiken. Wat een stoere kinderen die allemaal de citroen en witlof probeerden! Iedereen ging weer enthousiast naar huis.

Ouder & peuter (2-3.5 jaar) yogaworkshop. Thema: Speuren met Woezel & Pip november 2016

Komen jullie mee spééééélen met woezel en pip in de yoga tovertuin? Wat hadden we een schik met woezel, pip, zonnetje, vlindertje, molletje en natuurlijk buurpoes. Tante perenboom liet de lekkerste peertjes vallen en de favoriete bal van de hondjes verborg een verassing. Ook deze peuters deden het hartstikke goed!

Ouder & peuter (2-3.5 jaar) yogaworkshop. Thema: Bosavontuur oktober 2016

Met de beer (en knuffels) gingen we op bosavontuur om zijn vriendjes te ontmoeten. We ontdekten dat een bos verschillende ondergronden heeft. We wipten te hard op de paddenstoel en oeps alle stippen er vanaf. Kabouter spillebeen was dankbaar, dat repareren was voor deze peuters geen enkel probleem. We smikkelden van al het lekkers en kleurden prachtige bladeren. En ooh wat zagen we daar in de grot verstopt? Een kastanje kado om mee te nemen. Super goed gedaan en de eerste ouder & peuter workshop was zeker geslaagd.

Ouder & kind (4 t/m 7 jaar) yogaworkshop. Thema: Bosgeheimen september 2016

We hebben hele avonturen beleeft in het prachtige zonnige bos, geheimen ontdekt, over een echte boomstam gelopen, de eekhoorn naar zijn eikel gebracht, de kabouter geholpen met zijn kapotte paddenstoel, gezongen, gemasseerd, samen dieren nagedaan en mochten we proeven. Natuurlijk werd er een heus spinnenweb geknutseld aan het eind en kregen de kinderen een knapzak mee om thuis nog even na te genieten.

Ouder & kind (4 t/m 7 jaar) yogaworkshop. Thema: Zomer en strand juni 2016

Joepie met de ligfiets nar het strand! Een stralende zon maakten ons warm. We ontmoeten een heel scala aan zee dieren die we niet alleen nadeden, maar ook zingend over onze rug kriebelden en zwommen. En ja hoor de lispeltuut bestaat echt! De schelp van Zoë fluisterde haar zacht wat in het oor. We genoten van gekleurde vliegers hoog in de lucht en kleurden de prachtigste vissen. Daarna was het hoog tijd om wat te drinken, uit te blazen en lekker bij mama te liggen.

Ouder & kind (4 t/m 7 jaar) yogaworkshop.Thema: Leven onder de grond

Dit willen we niet missen